Nadia

Het verhaal van Nadia

van het Arabisch schiereiland

Al jong ervaart de Arabische Nadia* dat de islam haar geen voldoening geeft. Haar zoektocht naar de waarheid brengt haar op de duistere wegen van New Age en het occultisme. “Ik voelde me slechter dan ooit en dacht dat er geen hoop meer was. Ik was verloren.”

Nadia woont op het Arabisch schiereiland. Denk aan Saudi-Arabië, Jemen, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar of Bahrein – het is te gevaarlijk om het juiste land te noemen.
Hier, in de bakermat van de islam, zoekt Nadia naar antwoorden op haar vragen.

New Age

Omdat vragen stellen over de islam sterk ontmoedigd wordt, verdiept Nadia zich in New Age en occulte praktijken. “In de islam wordt de geestenwereld geaccepteerd”, vertelt Nadia. “De Koran vertelt er ook over. Meestal wordt het gebruikt om angst aan te jagen, als een manier om mensen onder controle te houden. Ik werd er heel nieuwsgierig naar.”

Maar hoe meer ze zich in het occultisme verdiept, hoe sterker ze de negatieve gevolgen van haar zoektocht ervaart. “Die tijd was het dieptepunt van mijn leven”, blikt Nadia terug. “Ik vervreemdde van mijn familie en sprak maandenlang niet met mijn ouders.”

Geadopteerd

Het overlijden van haar vader, die ze dan al jaren niet gezien heeft, brengt een omkeer in Nadia’s leven. Ze verlangt sterk naar een God die onvoorwaardelijk van haar houdt. Dan krijgt ze op een dag het gevoel dat Jezus naast haar staat. Jezus, over wie ze al wel gehoord had uit verhalen, maar die ze nooit gekend had – tot nu toe. “Ik ervaarde vrede en wist dat ik niet meer alleen was. Ik ben zo lang alleen geweest. Nu had ik het gevoel dat er een Vader was die mij adopteerde na het overlijden van mijn eigen vader.”

Bruggen slaan

Nu Nadia het Levende Water gevonden heeft, wil ze dit met anderen delen. Het gebed van de wereldwijde kerk is daarbij een grote bemoediging voor haar. “Gebed slaat een brug. Een brug van de Heilige Geest, die door de kerk heen werkt.”

* Schuilnaam

Gebedspunten

  • Nadia vraagt om Gods kracht en Zijn leiding in haar leven.
  • Bid om bescherming van gelovigen tegen de demonische krachten om hen heen.
  • Nadia wil graag Gods getuige zijn onder mensen die op zoek zijn naar de Waarheid.

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven