Natalja

Het verhaal van Natalja

uit Centraal-Azië

Soms sluit ze haar kinderen een paar dagen op.’

De situatie van Natalja* en haar twee zoons Artir en Behrom is bijzonder zorgelijk. Natalja lijdt aan HIV en heeft daarnaast een drugsverslaving.

De twee jongens, die geen vader meer hebben, zijn ook besmet met HIV, maar krijgen wel medicijnen. Een lokale evangelist uit het netwerk van Open Doors bezocht recent het gezin en vertelt: “Toen we het huis binnenkwamen, lag Natalja ziek in bed. We hoorden dat er momenten zijn waarop ze haar kinderen thuis opsluit en zijzelf voor enkele dagen verdwijnt. Tijdens haar afwezigheid hebben de kinderen niets te eten en moeten ze voor zichzelf zorgen. Deze situatie heeft duidelijk zijn tol geëist van de jongens: ze zijn getraumatiseerd en in zichzelf gekeerd.”

Jezus volgen
De oudste, Artir, kan goed tekenen en liet een prachtige tekening van een Bijbelverhaal zien. “Het raakte me enorm. We hebben voor hen gebeden en de jongens vertelden ons dat ze Jezus volgen. Ik wil jullie vragen om voor deze moedige broertjes en hun moeder te bidden”, vertelt de evangelist.

* Schuilnaam

Gebedspunten

  • Bid dat Natalja hulp zal accepteren en dat de liefde van de Here Jezus haar hart vervult, zodat ze volledig herstelt en een goede moeder kan zijn.
  • Dank de Here God dat de evangelist op hun pad is gekomen, zodat hij hen kan helpen.
  • Bid voor Artir en Behrom. In hun jonge levens hebben ze al veel te veel meegemaakt. Bid dat de medicijnen die de jongens krijgen hun werk doen en dank voor hun moedige getuigenis.

Scroll naar boven