Njoud

Njoud uit Syrië

Ze is blij met haar winkel, waar ze een grote verscheidenheid aan producten verkoopt: parfum, brillen, cadeau-artikelen. Njoud is dankbaar. Ze maakt zich zorgen over de economische situatie in Syrië, maar ze heeft Gods trouw gezien door de jaren heen.

Anderhalf jaar geleden werd Njouds wereld op de kop gezet. Haar man Yasser overleed aan corona, en Njoud kwam er alleen voor te staan. Het was een moeilijke tijd. “Ik was ineens de kostwinner”, vertelt ze. Geen makkelijke opgave voor een vrouw in een land dat al elf jaar verscheurd wordt door een burgeroorlog.

Cadeautjes

Gelukkig ervaarde Njoud veel steun uit haar kerk. “Ze motiveerden mij om iets voor mijzelf te beginnen en sterk te blijven.” Via haar kerk komt ze in aanmerking voor een microkrediet, en begin 2022 start ze een winkel met cadeau-artikelen in Latakia. “Vroeger maakte ik thuis al zelf sieraden. Nu verkoop ik ze hier.”

De winkel loopt zo goed, dat Njoud nog een andere vrouw in dienst kon nemen. Ze heeft nu een stabiel inkomen. “Toen de inflatie steeg, kwam er een moment dat ik het wilde opgeven. Maar ik wist dat God mij niet in de steek zou laten. Hij is met mij, bij elke stap die ik zet.”

* Foto ter illustratie

Dank- en gebedspunten

  • Dank de Here God dat Njoud met haar winkel in haar eigen inkomen kan voorzien.
  • Vraag om mogelijkheden voor Njoud om te getuigen van Gods goedheid.
  • Bid dat Syrische kerken uitreiken met troost en steun naar vrouwen zoals Njoud.

Scroll naar boven