Rania

Het verhaal van Rania

uit Egypte

“Mijn naam is Rania*. Ik ben christen, maar werd als moslim geboren. Ik kan mijn gezicht niet laten zien. Fanatici, of zelfs mijn eigen familieleden, zouden me willen doden als ze mijn foto online zien en lezen dat ik de islam heb verlaten. Maar ik wil met andere gelovigen delen hoe het is om moeder te zijn van een gezin dat in het geheim christen is.”

“Wij komen uit een eenvoudig dorp in de buurt van Caïro”, vertelt Rania. “Wij waren overtuigde moslims, net als mijn dorpsgenoten. Als ik uitging, was ik volledig bedekt. Ik was altijd bang dat mijn lichaam gezien zou worden als verleidelijk. Dat ik schande zou brengen over de familie. Van jongsaf was mij verteld dat mijn bestemming was om te trouwen, kinderen te krijgen en mijn man tevreden te stellen. Ik had niet het gevoel dat ik van waarde was.”

‘Sta op!’

Rania’s man Sameh* kwam eerst tot Christus. Rania was daar niet blij mee, ze had altijd geleerd dat christenen vies waren en dat je bekeren tot het christendom een zonde was. Maar op een dag werd haar zoon zo ziek dat ze vreesde hem te verliezen. Sameh bad voor de jongen en hij genas. “Ik zag de Christus aan het kruis naar me kijken, Hij riep mij en zei: ‘Kind sta op’”, vertelde Rania’s zoon. Rania knielde huilend naast Sameh neer en dankte God. Ze gaf haar leven aan de Here Jezus en werd een geheime gelovige.

Geliefde dochter

“Als je een geheime gelovige bent, is je gezin je eerste kerk. Sameh en ik doen Bijbelstudie samen, vertellen onze kinderen over Jezus en bidden samen. We waren nooit erg close, maar nu leren we wat het betekent om elkaar te steunen in het huwelijk. Christelijke vrouwen hielpen me de trauma’s uit mijn verleden te verwerken en God Zelf vertelde me dat ik van waarde ben, dat ik Zijn geliefde dochter ben!”

Lijdende kinderen

Het moeilijkste voor Rania is haar kinderen te zien lijden. Het gezin verhuisde en de kinderen moesten alles achterlaten; hun familie, vrienden en hun school. Buitenshuis moeten ze doen alsof ze moslim zijn. “Het brak mijn hart toen mijn oudste zoon op een dag tegen me zei: ‘Waarom heeft God me gered van de dood? Ik was liever gestorven dan dit leven te moeten leiden.’” De jongen werd depressief en wilde niet meer naar school, bang als hij was om een fout te maken en te onthullen dat hij christen was. Gelukkig bracht een christelijk kinderkamp hem rust – en nieuwe vrienden.

* Schuilnaam

Dank- en gebedspunten

  • Dank dat het gezin van Rania en Sameh steun vindt bij elkaar en bij de Here God.
  • Rania en Sameh ontvangen een discipelschapsgroep in hun huis. Bid om bescherming en toerusting van deze groep christenen.
  • Vraag om zegen op de leiderschapstraining die het stel volgt.

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven