Foto bij het verhaal van Rebecca uit China

Rebecca over vrouwenwerk aan de grens met Noord-Korea

Aan de grens met Noord-Korea werken mensen die dag in dag uit hun leven wagen. Ze helpen Noord-Koreaanse vluchtelingen of leiden Bijbelstudiegroepen met Noord-Koreaanse christenen. Rebecca* is actief in het werk voor vrouwen.

Alle vrouwen die zij in haar werk ontmoet, zijn uit Noord-Korea gevlucht, maar in handen van mensenhandelaars gevallen. Hierna zijn ze verkocht aan bordelen of Chinese mannen. Rebecca en haar collega’s nodigen deze vrouwen uit voor geheime vrouwengroepen. Rebecca: “We ontmoeten elkaar ongeveer twee keer per maand. We bestuderen de Bijbel, aanbidden samen de Here God en ik probeer ze te helpen als ze iets nodig hebben.”

‘Ze zijn Gods dochters’

Rebecca herinnert zich nog goed hoe ze zich voelde toen ze haar werk net begon. “Ik maakte me zorgen. Ik wist niet zeker hoe de vrouwen zouden zijn. Vaag vermoedde ik dat ze erge dingen hadden meegemaakt. Toen ik ze beter leerde kennen, ontdekte ik dat het mensen zijn net als jij en ik. Natuurlijk, ze hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt, maar ze zijn Gods dochters. Hun situatie betreuren is niet genoeg. De Here God let op hen en bouwt hen op. Dát is wie ze zijn.”

Veranderde vrouwen

“Chinese families zijn vaak bang dat de Noord-Koreaanse vrouwen weg zullen lopen”, weet Rebecca. “Daarom behandelen zij de vrouwen vaak slecht. Nu gedragen die vrouwen zich inderdaad vaak niet altijd netjes; maar als we langere tijd samenkomen, hoor ik regelmatig dat families opmerken dat de vrouwen zijn veranderd door het bezoeken van kerkdiensten. Ook zie ik dat vrouwen voor hun nieuwe families beginnen te bidden en hen opdragen aan de Here God. Dan voel ik me ongelooflijk trots.”

Rebecca’s gebed

Rebecca bidt dat de Heilige Geest werkt in en door de vrouwen die ze heeft ontmoet. “Velen van hen zijn huisvrouw. Ik bid dat ze iets van Gods glorie uitstralen naar de mensen om hen heen.” Rebecca’s gebed is ook voor de politieke situatie in het land: “In deze tijd waarin er zo veel onrust is tussen Noord- en Zuid-Korea en China, bid ik dat mijn zusters de Here God blijven dienen. Ik bid dat ze krachtige discipelen van de Here Jezus zijn.”

Gebedspunten

  • Rebecca zet zich met gevaar voor haar eigen leven in om Noord-Koreaanse vluchtelingen te helpen. Bid om Gods bescherming en wijsheid voor haar.
  • Bid met Rebecca dat de vrouwen die zij begeleidde bij Bijbelstudie Gods liefde en glorie uitstralen naar hun omgeving.
  • Bid voor Noord-Korea. Voor zijn overheid, zijn inwoners en de christenen die er wonen. Zij allen hebben het nodig dat de Here God ingrijpt in de huidige situatie van Noord-Korea.

* Schuilnaam

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven