Rebecca, foto ter illustratie

Het verhaal van Rebecca

Rebecca*, een veldwerker van Open Doors, werkt in het geheim onder Noord-Koreaanse vluchtelingen. Ondanks de gevaren reist ze naar afgelegen gebieden in China om de vrouwen te bezoeken.
“Het is het risico waard.”

Rebecca zoekt Noord-Koreaanse vrouwen op die gevlucht of verhandeld zijn en nu illegaal in China leven. Regelmatig reist ze naar het Chinese platteland om deze vrouwen te bezoeken en Bijbelstudie met hen te doen. Elke reis die ze maakt, is gevaarlijk en zwaar.

Gehersenspoeld

De vluchtelingen die Rebecca ontmoet, lopen zelf ook enorme risico’s. Als ze worden betrapt, worden ze uitgeleverd aan de Noord-Koreaanse regering, om vervolgens in een werkkamp te belanden of zelfs geëxecuteerd te worden.

“De vrouwen leiden een ellendig leven”, legt J*, een collega van Rebecca, uit. “Ze hebben vaak te maken met mishandeling. Bovendien zijn ze gehersenspoeld door het Noord-Koreaanse regime.”
Veel vrouwen zijn door mensenhandelaren verkocht aan mannen die ze nog nooit eerder hebben ontmoet. Anderen zijn gevlucht vanwege de barre economische omstandigheden in Noord-Korea. Ze zijn vaak getraumatiseerd en hebben geen wettelijke status of vrijheid in China.

Extreme liefde

“De eerste keer dat ze naar een Bijbelstudieavond komen, zijn ze doodsbang”, vertelt J. Het brengen van het evangelie aan deze vrouwen vraagt dan ook enorm veel geduld en boven alles: gebed. Voor Rebecca is het duidelijk: “Extreme vervolging vereist extreme liefde.” Ze vindt grote vreugde in het bezoeken van de vrouwen. “Ik zou de reis elke keer maken. Zelfs voor één vrouw.”

Gebedspunten

  • Bid om bescherming voor Rebecca, J. en de vrouwen die naar de Bijbelstudies komen.
  • Rebecca vraagt om gebed: “We hebben meer veldwerkers nodig voor al het werk dat hier te doen is. Maar omdat het zo gevaarlijk is, is het moeilijk mensen te vinden.”
  • Bid voor de gezinnen van de veldwerkers. Vraag om Gods nabijheid, vrede en bescherming.

* Schuilnaam. De foto is ter illustratie; dit is niet Rebecca

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven