Rebel

Het verhaal van Rébel

uit Brunei

Kintsukuroi. Wat gebroken is, wordt met goud weer heel gemaakt. Aan deze boodschap hield de jonge Rébel uit Brunei zich vast na het overlijden van haar moeder. “Ik had een opstel van twee pagina’s kunnen schrijven met al mijn vragen aan God.”

Hoewel Rébel opgroeide in een christelijk gezin en regelmatig naar de kerk ging, betekende het geloof niet veel voor haar. Dat veranderde in 2016. Rébel bezocht toen een christelijk jeugdkamp, enkele dagen nadat haar moeder plotseling was overleden.

Vragen, vragen, vragen…

Het sterven van haar moeder maakte Rébel tot wees; haar vader was een aantal jaren daarvoor al overleden. Rébel zat vol vragen. Waarom had de Here God haar ouders weggenomen? Waarom moest juist zij hun rol overnemen? Hoe moest ze het allemaal rondkrijgen in haar leven met de zorg voor haar broertjes en zusjes? Met al die vragen, met alle brokstukken van haar leven, kon ze bij de jeugdleiders van het kamp terecht. Die baden voor Rébel en haar broertjes en zusjes. Rébel was geraakt door Gods liefde, door Zijn vaderhart. “De gebroken vaas wordt weer heel, als een kintsukuroi”, werd haar verteld op het kamp.

Jeugdhulpverlener

In de jaren die volgden hield Rébel zich vast aan die boodschap. Ze groeide in haar geloof. Nu zet Rébel zich in als hulpverlener voor jongeren met trauma’s. “Ik wilde graag leren waar hun pijn vandaan kwam en hoe ik hen kon helpen. Ik dank God dat Hij mijn gebeden verhoorde en dat ik hen nu kan helpen.”

Aanmoediging

Het is voor christelijke jongeren in Brunei vaak moeilijk om op de Here God gericht te blijven. In dit land draaien wet en samenleving voornamelijk om de islam. “Jonge gelovigen zeggen vaak: Ik hou van God met heel mijn hart, maar zodra ik onder vrienden ben, zwijg ik over Hem.” vertelt Rébel. “De meesten staan sterk in hun geloof, maar hebben gewoon een beetje aanmoediging en bijschaving nodig.” Om die reden moedigt ze jongeren van harte aan ook op jeugdkamp te gaan, en zo meer te leren over de Here God.

Dank- en gebedspunten

  • Dank dat Rébel met al haar vragen bij de Here God terecht kon en Hem beter leerde kennen.
  • Bid om zegen op Rébels werk onder christelijke jongeren
  • Bid dat christelijke jongeren in Brunei hun hart richten op de Here God en van Hem getuigen.

* Schuilnaam. Kintsukuroi is een Japanse techniek, waarbij gebroken aardewerk hersteld wordt met goud.

Scroll naar boven