Rehena

Het verhaal van Rehena

uit Pakistan

Elk jaar worden honderden Pakistaanse vrouwen onder druk gezet en mishandeld omdat ze christen en vrouw zijn. Christelijke meisjes worden ontvoerd en gedwongen tot moslimhuwelijken. Dit is het verhaal van Rehena. In Pakistan leven duizenden christelijke vrouwen in dezelfde omstandigheden als zij.

“Ik ben een alleenstaande moeder met een zoon van 8. Mijn vader is ziek en ik zorg voor hem. Elke avond moet ik mijn vader en zoon achterlaten om te gaan werken in de fabriek. Maar wat kan ik doen? Ik heb geen andere keuze.

Lagere klasse

Het is moeilijk een christelijke vrouw te zijn. Toen ik moest bevallen van mijn zoontje, werd ik op een bed gelegd dat niet verschoond was na de vorige bevalling. Alleen omdat ik christen ben; we behoren tot een lagere klasse.
Ik had mijn zoon graag naar school gestuurd, maar ik denk dat hij net als ik analfabeet zal blijven.

Op mijn werk is het gevaarlijk om over mijn geloof te praten. Een afdelingsmanager hoorde op een dag dat een collega zacht de naam van Jezus fluisterde. Hij zei dat ze dat nooit meer mocht doen. Hij begon haar lastig te vallen en probeerde haar aan te raken. Toen ze terugvocht, werd hij zó boos, dat hij haar de fabriek uit schopte. Ze werd beschuldigd van godslastering.

Houvast

Een nichtje van me, een christelijk meisje net als ik, werd ontvoerd toen ze 8 jaar oud was. Ze werd uitgehuwelijkt aan een moslim. Nu is ze een moslima met drie kinderen. Ons leven verschilt enorm. Mijn nichtje heeft een goed leven, ze heeft te eten en haar kinderen gaan naar school. Ik weet niet of ze zich Jezus nog herinnert. Zou ze nog met Hem praten, in het geheim? Als je Hem eenmaal hebt ontmoet, kun je Hem toch nooit meer vergeten?

Als ik zou moeten kiezen tussen Jezus en een beter leven, dan wist ik het wel. Maar het is moeilijk. Mijn grootmoeder zong altijd een loflied:
‘Naar wie zullen we gaan? Jezus is de enige weg. En ik heb al gekozen: Jezus, mijn Jezus.’
Dat is mijn houvast.”

* Schuilnaam. De vrouw op de foto is niet Rehena.  

Dank- en gebedspunten

  • Bid om bemoediging en troost voor Rehena en om volharding in haar geloof.
  • Vraag God of Hij haar wil beschermen op haar werk.
  • Bid ook om beterschap voor Rehena’s vader, en de mogelijkheid voor haar zoontje om naar school te gaan.
Scroll naar boven