Vrouw-loopt-op-straat

Het verhaal van Sandali

uit Sri Lanka

Mishandeld vanwege Jezus

Sandali* (25) uit Sri Lanka kan niet openlijk geloven. Haar familie mishandelde haar toen ze naar een christelijk kamp wilde gaan. “Als je daar heen gaat, hoef je niet meer thuis te komen”, dreigden ze. 

Sandali is de enige christen in haar boeddhistische familie. Haar familieleden vinden het vreselijk dat ze gelooft en werken haar op allerlei manieren tegen om haar geloof te uiten. Ze mag in huis niet bidden en moet haar Bijbel verstoppen. “Als er een online gebedsbijeenkomst is, moet ik altijd eerst een paar honderd meter bij mijn ouderlijk huis vandaan lopen om mee te kunnen doen”, legt ze uit. 

Standhouden 

Toen Sandali haar ouders en broer vertelde dat ze een christelijk kamp wilde bezoeken, mishandelden en bedreigden ze haar. Het maakte haar erg bang; toch besloot ze te gaan. Tijdens het kamp, dat georganiseerd werd door lokale partners van Open Doors, leerde ze hoe ze stand kan houden in haar geloof, ook als het moeilijk is.

Stilletjes Bijbellezen 

Na het kamp durfde Sandali niet naar huis te gaan. Ze vond tijdelijk onderdak in een hostel. Toen ze haar dilemma voorlegde aan haar voorganger, besloot ze uiteindelijk toch contact op te nemen met haar ouders. Ze mag nu in de weekenden thuiskomen, op voorwaarde dat ze in huis op geen enkele manier laat merken dat ze gelooft. “Als ik bij mijn ouders ben, ga ik de tuin in om daar stilletjes in mijn Bijbel te lezen.”  

* Schuilnaam. De vrouw op de foto is niet Sandali.  

Jonge-vrouw-loopt-over-straat

Dank- en gebedspunten

Bid je mee dat Sandali bemoedigd wordt in haar geloof en mag ervaren dat ze er niet alleen voor staat?  

  • Dank God voor Sandali’s volhardende geloof. Vraag om bescherming en kracht.  
  • Bid dat God Sandali’s ouders en broer aanraakt, zodat zij openstaan voor het evangelie.  
  • Vraag of God Sandali vervult met Zijn vrede en aanwezigheid op momenten dat ze zich eenzaam voelt of bang.  
Scroll naar boven