Sara

Het verhaal van Sara

uit Egypte

Het is een groot wonder dat Sara* nog leeft. Terwijl ze haar verhaal vertelt, zit haar dochter gezellig naast haar en maken ze samen grapjes. Sara vertelt ondertussen over de gruwelijke aanslag op haar leven. Ze laat heftige foto’s zien. Lastig om naar te kijken, maar voor Sara zijn die foto’s deel van haar getuigenis: de Here God redde haar leven.

Sara was boodschappen aan het doen in een drukke straat, toen ze ineens een scherp voorwerp voelde. Ze werd midden op straat neergestoken. “Sterf, smerige christen”, schreeuwde een man. Sara voelde zich slap worden en viel op de grond. “Ik voelde geen pijn op dat moment”, vertelt Sara als ze terugdenkt aan die bewuste dag. “Ik moet in shock zijn geweest.”

Nooit berecht

Later hoorde Sara van omstanders wat er na de aanval gebeurde. Terwijl ze bewusteloos op de grond lag, bleef de aanvaller in haar buurt. Hij had kleding aan zoals extremistische salafisten die dragen – een stroming binnen de islam. De man bleef haar beledigen en uitschelden. Alsof hij wist dat wat hij gedaan had, geen grote consequenties voor hem zou hebben. “De aanvaller is nooit berecht voor zijn daden”, vertelt Sara. “En dat is iets waar ik me zorgen over maak. Want deze keer was ik het. Maar wat als mijn dochter het volgende slachtoffer is?”

Niet uniek

Het verhaal van Sara is niet uniek. Hoewel de Egyptische overheid vervolging in principe afkeurt, ontlopen extremisten die christenen aanvallen vaak hun straf. De aanvallers worden bestempeld als mentaal verward en daarom vrijgelaten. Soms wordt een zaak gewoon niet onderzocht.

Vergeven

Sara en haar dochter komen niet meer in de straat waar de aanval plaatsvond. Ze zijn vaker bang dan vóór de aanval, maar de aanval heeft hen niet verbitterd. Sara is ook niet boos. Ze heeft de aanvaller vergeven en ze bidt regelmatig voor hem. “Ik hoop dat God zijn hart aanraakt”, zegt ze met een lach. Haar relatie met de Here God is na de aanval alleen maar sterker geworden. “Ik ervaar innerlijke vrede en liefde”, vertelt ze.

Dank- en gebedspunten

  • Dank de Here God dat Hij Sara heeft gespaard en haar helemaal heeft genezen.
  • Bid om bescherming voor Sara en haar dochter. Egypte is niet altijd een veilig land om in te wonen, zeker niet voor christelijke vrouwen.
  • Bid dat aanvallers ter verantwoording worden geroepen en een gepaste straf krijgen. Bid om eerlijke processen.

* =schuilnaam

Scroll naar boven