Sarah

Het verhaal van Sarah

uit Oost-Afrika

Sarah* groeit op in een gebied in Oost-Afrika waar fundamentalistische moslims de dienst uitmaken.
Ze bestudeert de Koran, gaat naar de moskee en leeft zoals het een jonge moslimvrouw betaamt.

Maar Sarah heeft een probleem. Ze lijdt aan een chronische, slopende hoofdpijn. De mensen om haar heen proberen haar te helpen: met brouwsels, bezweringen, dierenoffers. Het heeft allemaal geen enkel effect, behalve dat het haar geld opslokt en dat ze er doodmoe van wordt. Op een dag vertelt Sarah haar moeder dat ze er helemaal klaar mee is en geen genezingsrituelen meer wil ondergaan.

Sceptisch

Korte tijd later wordt Sarah door christenen in de buurt gevraagd mee te gaan naar de kerk, om op hun kind te passen. In de kerk wordt voor Sarah gebeden. Hoewel ze hier sceptisch tegenover staat, blijft het christelijk geloof haar in de dagen daarna bezighouden.
Dan besluit ze haar vertrouwen op Christus te stellen. “En vanaf het moment dat ik dat deed, was ik genezen”, vertelt Sarah. Ze deelt haar nieuwgevonden geloof met haar familieleden, waarop een aantal van hen tot geloof komt.  

Tegenstand

“Onze moslimburen kregen een hekel aan ons. Niemand wil nog met ons praten. Ze gooien stenen naar ons huis en beschadigen ons bezit als we naar de kerk gaan.” Sarah heeft vooral moeite met de manier waarop haar familieleden behandeld worden. “Als ik mensen in het dorp groet, lopen ze gewoon door en negeren ze me. Maar als ze roddelen over mijn familie, voel ik me slecht.”

Sarah startte een huiskerk. “We zitten in een kleine kerk met een paar gezinnen. Soms kunnen we iemand uitnodigen om Bijbels onderwijs te geven”, legt Sarah uit. “De moslims in de buurt klagen over ons. Maar diezelfde mensen bellen ons vervolgens weer op om voor hun zieke kinderen te bidden.” Sarah leerde door de Bijbel te volharden in geloof. “Ik leerde op de Heer te wachten, zoals  Hanna wachtte op de Heer om een kind te krijgen. Wie volhardt, zal gezegend worden.”

Dank- en gebedspunten

  • Dank de Here God dat Sarah, ondanks de tegenstand die zij ondervindt, vrijmoedig van haar geloof getuigt.
  • Sarah vraagt om gebed om vrede in de regio waar zij woont, zodat zij en haar gemeenteleden eropuit kunnen om het evangelie te delen.
  • Bid dat de Here God Sarah en haar gemeenteleden standvastig maakt in hun geloof.

* Schuilnaam

Scroll naar boven