Sele (Nigeria) op school

Het verhaal van Sele

uit Nigeria

Later als ik groot ben

Toen de Nigeriaanse Sele nog maar twee jaar oud was, werd zijn vader Solomon vermoord. Ja, dat lees je goed: vermoord. Waarom? Omdat hij christen was.

Cecelia, de moeder van de nu 13-jarige Sele, weet het nog heel goed: “Het was zondag. Solomons neef was overleden en ik was eten aan het klaarmaken om naar het huis van de familie te brengen. Solomon ging die ochtend naar de markt. Ik wachtte samen met de kinderen op hem in het huis van zijn neef. We hoorden geweerschoten en er was overal rook. Solomon belde me op en zei dat ik naar huis moest gaan om voor de kinderen te zorgen. Hij zei dat alles in de stad in brand stond, maar dat ik rustig moest blijven. Ik was vreselijk ongerust. Toen ik hem weer probeerde te bellen, kreeg ik hem niet meer te pakken.”

Niet thuis

Cecelia hoort dat die dag christenen werden aangevallen in de stad door extremistische moslims. Solomon kwam niet thuis die dag. Ook de volgende dag was er nog geen teken van leven. “Later die dag vertelden ze me dat mijn man was vermoord. Op dat moment schreeuwde ik het uit! In de namiddag hebben we hem begraven.”

Moeilijke tijd

In Nigeria, het land waar Sele woont, gebeurt het helaas heel vaak dat christenen door extremistische moslims worden aangevallen. De dood van Sele’s vader was (natuurlijk) erg moeilijk voor zijn gezin. Niet alleen omdat ze hun man en vader ineens moesten missen, maar ook omdat Sele’s vader geld verdiende waar het gezin van leefde. Gelukkig heeft Cecelia het werk van haar man op de boerderij kunnen overnemen. Sele en de rest van het gezin helpt ook mee, om genoeg geld te verdienen.

‘Ik hou van school’

Met hulp van Open Doors kan Sele ook naar school. Dat vindt hij heel leuk, hij is zelfs een van de beste leerlingen van zijn klas: “Ik hou van school. Mijn leraren geven me heel goed les en ze helpen me om later dokter te kunnen worden. Ik wil namelijk levens redden en mensen helpen.”

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven