Shani-voor-het-raam

Het verhaal van Shani en Sasha

uit Sri Lanka

Stiekem naar de kerk

Toen de zussen Shani* (21) en Sasha* (16) en hun moeder tot geloof in Jezus kwamen, had hun vader daar geen problemen mee. Hij woonde in het buitenland en het kon hem niet schelen dat zijn gezin naar de kerk ging. Dat veranderde toen hij terugkeerde naar Sri Lanka.  “Ik hou van Jezus… maar ik wil mijn vader niet kwijt!” 

Toen hun vader merkte dat Shani, Sasha en hun moeder de kerk wilden blijven bezoeken, werd hij boos. “Als jullie niet stoppen met naar de kerk gaan, verlaat ik dit huis”, dreigde hij. De meisjes wilden hun vader niet verliezen, dus besloten ze om de beurt stiekem naar de kerk te gaan. Hun vader dwong hen ondertussen offers te brengen aan hindoegoden.  

Getipt

Deze situatie duurde voort, tot een neef van de meisjes ontdekte dat ze nog steeds naar de kerk gingen. Toen hun vader dat hoorde, sloeg hij Shani, Sasha en hun moeder in elkaar. Nog steeds woedend verliet hij de volgende ochtend het huis en begon met dreigtelefoontjes: als de vrouwen niet zouden stoppen met naar de kerk gaan, zou hij zelfmoord plegen.

Drie-vrouwen-bijbel-lezen

Ondraaglijke spanning

Hun vader keerde na een week terug. Sindsdien is de spanning in huis ondraaglijk. “Papa blijft in de woonkamer en wij in onze eigen kamer”, vertelt Sasha. “We praten niet met elkaar. Ik begin er een hekel aan te krijgen om thuis te zijn.” Shani en zij gaan nog steeds stiekem naar de kerk. “Thuis kleed ik me alsof ik naar school ga, en dan kleed ik me om en ga ik naar de kerk”, legt Sasha uit. 
 
De meisjes voelen zich verscheurd. “Ik hou van Jezus”, zegt Shani. “Maar ik wil mijn vader niet kwijt.” 

* Schuilnaam 

Gebedspunten

  • Bid dat hun vader Shani, Sasha en hun moeder niet meer mishandelt, maar hen toestemming geeft om naar de kerk te gaan.  
  • Vraag om vrede in het gezin: dat ze weer met elkaar gaan praten en dat vader openstaat voor het geloof in Jezus.  
  • Bid om bemoediging voor de vrouwen en om volharding en groei in hun geloof.  
Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven