Shivani

Het verhaal van Shivani

uit India

De Indiase Shivani* trouwde met een hindoe. “Mijn ouders dachten dat ik een comfortabel leven zou gaan leiden”, vertelt Shivani. Maar niets was minder waar. Tot haar grote schrik ontdekt ze na de trouwdag dat haar man een alcoholist is en zeer gewelddadig.

“Bijna elke dag kwam mijn man dronken thuis. Dan maakte hij ruzie om niets en sloeg hij mij.” Shivani kon niet bij haar schoonfamilie terecht, want zij mishandelden haar ook jarenlang. Er leek een ommekeer te komen toen Shivani’s schoonvader christen werd. Hij was ervan overtuigd dat Shivani zwanger zou raken als ze zou geloven in de Here Jezus. ” Ik geloofde er niet in, maar toen ik een miskraam kreeg bad ik: Here Jezus, als U bestaat, geef mij dan een kind.”

Negen maanden later werd een gezonde baby geboren. Shivani gaf haar leven aan de Heer. De familie was dolblij met de komst van de baby, maar het geluk was van korte duur. “Mijn schoonfamilie nam afstand van het geloof en verbood mij naar de kerk te gaan. Ik bleef in het geheim bidden.”

Jaren verstreken en ondertussen had Shivani twee kinderen om voor te zorgen. De dorpelingen begonnen zich tegen haar te keren. Ze zeiden dat ze geld aannam om christen te worden en verspreidden roddels over haar. “Zelfs mijn kinderen begonnen mij hierdoor te haten.”

Shivani bleef vasthouden aan het geloof en bad: “Heer help mij. Geef me een manier waarop ik mijn gezin kan onderhouden. Dat ik mijn kinderen te eten kan geven en naar een goede school kan sturen. ” Haar gebed werd verhoord. Partners van Open Doors hoorden het verhaal van Shivani en hielpen haar een schoonheidssalon op te zetten.

Ondanks dat ze nog steeds vervolgd wordt, is Shivani hoopvol. “De Heer koestert mij als zijn oogappel en mijn kinderen staan nu achter mij. Dat geeft mij kracht.”

* Schuilnaam

Dank- en gebedspunten

  • Shivani’s echtgenoot keerde zich af van het christelijk geloof. Bid dat hij zijn weg weer terugvindt naar de Here Jezus.  
  • Shivani vraagt om gebed voor haar kinderen. “Bid dat ze sterk en succesvol worden. Dat hun geloof groeit en dat ze altijd blijven vasthouden aan de Here Jezus.” 
  • Bid dat haar schoonfamilie zichniet langer laten beïnvloeden door wat de dorpelingen vinden en zeggen. 
Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven