Shweta

Het verhaal van Shweta

uit India

“Je hebt koorts, omdat je een christen bent”, riep Shweta’s* schoonmoeder. “Je geloof brengt je ongeluk.” Voor Shweta het besefte, zat ze in het midden van de woonkamer terwijl een tovenaar een ritueel deed om haar te ‘bevrijden’ van haar ongeluk. Toen het ritueel voorbij was sloegen haar schoonmoeder en andere familieleden haar. “Ze wilden de slechte geest uit mij drijven”, zegt ze terwijl de tranen over haar wangen rollen.

De Indiase Shweta vindt het moeilijk om aan die traumatische dag terug te denken. Dag in en dag uit vernederde haar schoonfamilie haar, omdat ze een ander geloof heeft. “Ik probeerde het te verdragen, want ik houd van mijn man en ik wilde bij hem blijven.”

Maar met de dag werden de mishandelingen erger. Tot de vreselijke dag waarop haar schoonfamilie haar zo zwaar mishandelde dat Shweta in het ziekenhuis belandde. Pas uren na de afranseling belde iemand anoniem Shweta’s moeder. Die snelde naar haar dochter. “Toen zij mij vond, was ik buiten bewustzijn en bloedde de wond op mijn voorhoofd hevig.”

Het duurde maanden voordat Shweta hersteld was. Haar mentale gezondheid had een flinke klap gekregen. “Ik had vaak hoofdpijn en reageerde geprikkeld of schoot zelfs uit mijn slof. Het duurde een jaar voordat ik weer mijn leven weer kon oppakken.” Shweta begon steeds meer en meer in de Bijbel te lezen. “De Here God gaf mij kracht.”

Uiteindelijk lukte het Shweta om haar schoonfamilie te vergeven. ” Het was moeilijk om hen te vergeven, ze hadden me bijna vermoord.” Nu, vijf jaar later, ziet haar schoonfamilie in dat zij fout zaten. “Ze doen nu vriendelijk tegen mij en vragen of ik voor hen wil bidden als ze ziek zijn.”

* Schuilnaam

Dank- en gebedspunten

  • Ondanks dat het jaren geleden is dat Shweta’s schoonfamilie haar mishandelde, is de herinnering nog steeds pijnlijk. Bid dat de Here God Shweta troost en haar onzichtbare wonden heelt.  
  • Dank de Heer dat de schoonfamilie Shweta beter behandelt en bid dat zij de Here Jezus steeds meer leren kennen.  
  • Door lokale partners van Open Doors kon Shweta naailessen volgen en neemt ze nu opdrachten aan. Dank de Heer dat Shweta nu ook financieel kan bijdragen in het huishouden. 
Scroll naar boven