Susanna en Raymond Koh uit Maleisië

Het verhaal van Susanna

uit Maleisië

Op 13 februari 2021 was het precies vier jaar geleden dat de Maleisische pastor Raymond Koh is verdwenen. Hij werd op klaarlichte dag klemgereden en meegenomen en sindsdien hebben zijn vrouw Susanna en hun twee dochters Esther en Elisabeth geen enkel teken van leven meer vernomen.  

Susanna – de echtgenote van dominee Raymond – is de wanhoop nabij. “Het is verschrikkelijk om zonder informatie verder te moeten leven. We hebben helemaal nooit meer iets van hem gehoord. Dat is afschuwelijk. We hebben het nodig te weten wat er is gebeurd. Mijn man zette zich in voor de armen in onze stad, hij was pastor van een aantal huiskerken in Kuala Lumpur. Hij was een kerkstichter die letterlijk in de praktijk bracht wat hij preekte. Hij kwam zelfs een keer thuis zonder overhemd. Hij had het weg gegeven aan iemand anders die het volgens hem meer nodig had. Zo was hij, heel zorgzaam. Gericht op de noden van anderen.” 

Opheldering 

Met de steun van kerken en advocaten probeert Susanna Koh in Maleisië opheldering te krijgen over het lot van haar man. Leeft hij nog? Wat is er met hem gebeurd? “In tegenstelling tot het onderzoek dat eerder is gedaan, hebben we nog geen enkele update van de politie gehad. Een speciale eenheid onderzocht de verdwijningszaak, maar tot op de dag van vandaag zijn ze niet met een rapport naar buiten gekomen.”  

In februari 2020 heeft Susanna Koh een rechtszaak aangespannen tegen een aantal voormalig politieofficieren in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. ‘’We kunnen niet anders. We hebben opheldering nodig. De advocaten hebben alle informatie aangeleverd, maar een jaar na dato wachten we nog steeds tevergeefs op een oproep voor verhoor.” 

Gebedspunten 

  • Bid voor Susanna, Esther en Elisabeth. Zij missen Raymond verschrikkelijk en verlangen naar een teken van leven. 
  • Bid voor de onderzoeken die naar de verdwijning van pastor Raymond lopen. Bid dat er snel meer duidelijk wordt over zijn situatie en verblijfplaats. 
  • Bid voor de kerken van pastor Raymond die bang zijn geworden door zijn ontvoering. Bid dat de Heilige Geest hen vult met moed en vertrouwen in Hem
Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven