Tiliana

Het verhaal van Tiliana

uit Centraal-Azië

‘Wie is de baas in huis?’

Twee jaar geleden kwam de islamitische Tiliana* uit Centraal-Azië tot geloof in Jezus. In het geheim bezocht ze gebedsbijeenkomsten en Bijbelstudies. Haar man wist van niets.

Tot hij onlangs een Nieuw Testament in huis vond. Hij doorzocht Tiliana’s telefoon en stuitte op haar aanbiddingsmuziek. Het maakte hem furieus.

Mishandeling

In grote woede begon Tiliana’s man haar te slaan. Hij duwde haar met haar hoofd in de koelkast. “Wie voedt hier de familie en wie is hier de baas in huis? Waarom heb je een andere religie aangenomen?”, tierde hij. “Allah zal ons alles geven wat we nodig hebben. Laat je voeten de plaats vergeten waar je heen ging en verander je geloof!”

Vier uur lang vernederde en mishandelde hij Tiliana, door haar met een stok te slaan. Ook ondervroeg hij haar: hij wilde de naam weten van de evangelist die haar over Jezus vertelde.

Zodra haar man het huis verliet, vluchtte Tiliana naar het huis van haar ouders. Daar woont ze nu nog steeds. Maar ook in haar ouderlijk huis is Tiliana niet veilig: haar eigen familie staat niet achter haar geloof.

Tiliana vreest voor haar leven. Bid jij mee dat God haar beschermt?

* Schuilnaam. De vrouw op de foto is niet Tiliana.  

Dank- en gebedspunten

  • Vraag God om kracht en bescherming voor Tiliana. Bid dat zij goed herstelt van haar verwondingen en dat zij een veilige plek vindt om te wonen.
  • Bid dat Tiliana’s man Christus vindt en zijn houding en gedrag verandert jegens Tiliana. Bid ook voor haar ouders.
  • Bid om bescherming van de evangelist die Tiliana over Jezus vertelde. Tiliana vreest dat haar man hem ook kwaad wil doen.
Scroll naar boven