Worke uit Ethiopië

Het verhaal van Worke

uit Ethiopië

De littekens in het gezicht en op het lichaam van Worke* zijn een dagelijkse herinnering die toont hoe hoog de prijs kan zijn om Christus te volgen. Het verhaal van Worke uit Ethiopië is een getuigenis van Gods belofte dat Hij bij ons is, ook als we door het vuur gaan.

Een hoofddoek bedekt zorgvuldig haar gezicht. Worke schaamt zich niet voor de littekens die ze opliep door brandwonden, maar als Worke ze laat zien, is ze gemakkelijk te herkennen. Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat de persoon die haar deze wonden toebracht, terugkomt om Worke van het leven te beroven.

Met de buren mee naar de kerk

Worke liep haar verwondingen op in 2016, toen er brand woedde in haar huis. Worke kende de Here Jezus al in haar kindertijd, toen ze via een lokale kerk in aanraking kwam met het evangelie. Het gezin waar Worke uit komt, was islamitisch, al werd er niet veel met het geloof gedaan. Worke werd wel uitgehuwelijkt aan een moslim en met haar man emigreerde ze naar een ander land. “De woorden van God bleven aan me trekken, ook toen ik was getrouwd. Toen mijn echtgenoot overleed, werd ik christen. Ik ging met mijn buren mee naar de kerk. Maar toen kwam de familie van mijn overleden man daar achter”, vertelt ze.

Benzine

Daarmee begonnen de problemen. De familie was woedend en zette haar uit het huis waar ze met haar man woonde. ‘Ze noemden me heiden en hielden me voor dat niemand van me hield en dat ik nergens naartoe kon.’

Met dank aan christenen uit de buurt lukte het Worke om een nieuw bestaan op te bouwen. Maar de islamitische gemeenschap liet het er niet bij zitten. “Ze goten benzine in mijn huis. Ik was weg en had niets in de gaten. Toen ik thuiskwam, wilde ik eten gaan koken. Toen ik een lucifer aanstak, vlogen mijn handen in brand. Daarna mijn hoofd. Wat er daarna is gebeurd, weet ik niet meer.”

Derdegraads brandwonden

Worke had derdegraads brandwonden over haar hele lichaam en lag drie maanden op de intensive care, buiten bewustzijn. Op een dag werd ze wakker nadat ze de Here Jezus zag in een droom. “Hij zei: ‘Sta op, Worke'”. De dokters stonden perplex.

Hoewel ze nog kampt met geheugenverlies en pijnlijke littekens, is haar geloof in God sterker dan ooit. “Het feit dat ik er nog ben, is een wonder. Ik wil mensen vertellen hoe Jezus mij heeft geholpen door alle moeilijkheden heen.”

* Schuilnaam

Gebedspunten

  • Worke vraagt: “Bid voor mijn ongelovige familie. Bid dat ze Jezus Christus leren kennen”.
  • Bid voor verder herstel van Worke’s wonden, zowel lichamelijk als geestelijk.
  • Bid dat Worke door haar littekens een getuige van de Here Jezus mag zijn in haar omgeving, zodat mensen met het evangelie in aanraking komen

Scroll naar boven