Asia Bibi: ‘God is op dezelfde manier bij jullie als Hij bij mij was.’" />

Asia Bibi: ‘God is op dezelfde manier bij jullie als Hij bij mij was.’

Asia en Bibi

Frankrijk – Teamleden van Open Doors Frankrijk ontmoetten Asia Bibi in Parijs. Asia vertelde hen wat haar bezighoudt. Asia Bibi is in Frankrijk om haar boek “Eindelijk Vrij” te promoten.

”We gaven haar een (Urdu) Bijbel in haar eigen taal”, vertelt directeur Patrick Viktor van Open Doors Frankrijk, “een sjaal en een kaart die al vijf jaar klaar lag om aan haar te geven. De kaart maakte zoveel indruk dat ze die niet aan haar team gaf, maar meteen in haar tas stopte. We hadden uitgezien naar deze ontmoeting maar het gesprek met haar overtrof onze verwachtingen.”

In 2010 werd de Pakistaanse christen Asia Bibi op beschuldiging van godslastering ter dood veroordeeld. In afwachting van de uitvoering van dat vonnis zat ze jarenlang opgesloten, tot ze eind oktober 2018 vrijgelaten werd wegens gebrek aan bewijs. Over die tijd in de gevangenis zegt ze: “Mijn geloof is altijd sterk gebleven, omdat ik dat van thuis heb meegekregen. Maar mijn vertrouwen op God werd sterker, omdat ik weet dat Hij bij me is. God laat je nooit alleen, Hij is altijd bij ons.”

Heeft ze nooit heeft getwijfeld aan God toen ze zo lang opgesloten zat? Asia: “Ik heb nooit getwijfeld aan Gods bestaan. Toen ik was geboren vertelde de priester aan mijn moeder: ‘Dit meisje zal door God op de proef worden gesteld’. Mijn ouders bleven me dit vertellen en ik besefte dat dat op een dag zou gebeuren. In de gevangenis had ik geduld en hoop in mijn hart. En ik wist zeker dat ik eens vrij zou komen, omdat ik onschuldig ben. Toen mijn vader op bezoek kwam, zei hij dat ik aangeklaagd was om de Naam van de Here Jezus. Ik reageerde dat ik vrij zou komen om diezelfde Naam.”

Asia Bibi vertelt over de aanslag op de Salman Taseer, de gouverneur van de provincie Punjab, die in 2011 werd vermoord, omdat hij voor haar opkwam. Asia: “Ik was er erg verdrietig van. Ik voelde veel pijn en huilde om zijn sterven. Steeds als ik aan hem denk, springen de tranen in mijn ogen. Maar ik weet zeker dat hij leeft, want iedereen die sterft om zijn geloof blijft leven, hij sterft nooit.”

Over haar toekomst zegt Asia: “Ik ben nu vrij, maar ik heb beveiliging nodig. Ik hoop dat mijn kinderen onderwijs kunnen volgen want dat heeft de afgelopen jaren te veel onder druk gestaan.”

Ze wil graag iets zeggen tegen ieder die voor haar gebeden heeft. Asia: “Ik heb een boodschap voor jullie. God is op dezelfde manier bij jullie als Hij bij mij was.”

BEELD: François Thomas / Editions du Rocher

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven