Lydia (1) mag niet blijven bij haar christelijke adoptieouders" />

Lydia (1) mag niet blijven bij haar christelijke adoptieouders

Lydia Iran

Lydia was drie maanden oud toen ze werd geadopteerd door een Iraans echtpaar. Haar beide adoptieouders Sam Khosravi en Maryam Falahi hadden zich bekeerd van de islam tot het christendom. 

Ondanks dat dit bij de adoptie al bekend was, heeft het Iraanse gerechtshof nu besloten dat Lydia weg moet bij haar adoptieouders. Extra wrang is dat dit besluit precies een maand voor de tweede verjaardag van Lydia komt.

Lid zijn van huiskerk maakt ongeschikt

Een belangrijk argument dat de rechter aanvoert, is dat Maryam en Sam niet geschikt zouden zijn als adoptieouders omdat ze lid zijn van een huiskerk. De Iraanse rechtbank beschouwt het jonge kind als een moslima, ook al zijn haar biologische ouders en hun religieuze achtergrond onbekend.

De rechtbank in de stad Bushehr, in het zuidwesten van Iran, nam op 22 september dit oordeel over van een hoger gerechtshof. Dit ondanks het verweer van de advocaat van de adoptieouders. Die schetste dat het meisje Lydia een ‘intense emotionele band’ heeft met Maryam en Sam en dat er gezien de gezondheidsproblemen van het jonge meisje “nul kans” is dat er voor Lydia andere adoptieouders gevonden worden. De advocaat en haar adoptieouders vrezen nu dat Lydia volledig overgeleverd is aan de Iraanse staat. 

Mogelijk voor altijd

Rechter Muhammad Hassan Dashti erkende dat Lydia met zijn besluit een onzekere toekomst tegemoet gaat en mogelijk de rest van haar leven in staatsinstellingen zal slijten. Maar hij herhaalde dat dit kind nooit in handen van een christelijk gezin geplaatst had mogen worden.

Maryam en Sam zijn bang dat zodra dit rechtbankbesluit bekend wordt, de Iraanse staats- en welzijnsorganisatie het kind bij hen weg haalt.

Bron en afbeelding: Article18

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Kerk verwoest Myanmar 2 mei 2024

Militairen vernielen christelijk dorp in Myanmar

Militairen van de junta in Myanmar hebben meer dan 400 huizen in brand gestoken, waaronder vijf kerken, in een dorp in de regio Sagaing.

Lees meer
Laleh Saati is veroordeeld tot twee jaar cel 25 april 2024

Twee jaar cel voor christelijke vrouw in Iran

Iran heeft een christelijke vrouw twee jaar celstraf opgelegd. Zij had beelden van haar doop op sociale media gedeeld.

Lees meer
Avondlucht in Iran. 29 februari 2024

‘Anonieme slachtoffers’ centraal in rapport over Iran 

Op 1 maart zijn er verkiezingen in Iran. Maar van vrije, democratische verkiezingen is geen sprake. De politieke en sociale onrust is groot, terwijl er voor critici, dissidenten en andersgelovigen geen ruimte is. Iran poetst het imago van vervolging zoveel mogelijk weg, stelt een kritisch rapport van christelijke hulporganisaties.

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven