Omid uit Iran

‘Vertrek en kom nooit meer terug!’

“‘Hij is slecht geworden, we moeten hem uit de weg ruimen’, hoorde ik mijn vader tegen mijn broers zeggen. Toen het donker werd, kwamen ze mijn kamer op en sloegen ze me. Ze sloegen me zo hard en vaak dat ik niet meer op kon staan”, vertelt Omid.

Omid stuurde Open Doors een brief waarin hij vertelt hoe zijn geloof in de Here Jezus zijn leven heeft veranderd.

“Ik kom uit een islamitische familie”, schrijft Omid. “Uit een streng islamitisch dorpje in het zuiden van Iran. Mijn vader is het hoofd van dit dorp en iedereen luistert naar hem. Tien jaar geleden ging ik studeren in Teheran en raakte ik bevriend met een christen. Het was toen minder gevaarlijk om naar de kerk te gaan als moslim en ik ging een keer met hem mee. Mijn ogen werden eindelijk geopend en na een paar maanden gaf ik mijn leven aan de Here Jezus.

Toen ik na mijn studie weer naar huis ging, besloot ik mijn geloof geheim te houden voor mijn familie. Niemand zou het begrijpen of accepteren. Ik nam mijn Bijbel wel mee en ik las er veel in als ik alleen was. Op een dag vond mijn vader de Bijbel. Hij was ontzettend boos en vroeg wat dat slechte boek in zijn huis deed. Eindelijk kon ik voor mijn geloof uitkomen. Ik gaf toe dat ik mijn leven aan Jezus had gegeven. Mijn vader sloot mij op in mijn kamer en ging mijn broers halen.

‘Hij is slecht geworden, we moeten hem uit de weg ruimen’, hoorde ik mijn vader tegen mijn broers zeggen. Toen het donker werd, kwamen ze mijn kamer op en ze sloegen me. Ze sloegen me zo hard en vaak dat ik niet meer op kon staan. Rond middernacht kwam mijn vader mijn kamer op. Hij gooide mijn kleren naar me toe en zei: ‘Vertrek en kom nooit meer terug!’ Dat was de laatste keer dat ik mijn vader zag.

Ik nam een bus naar een stad in de buurt en reisde daarvandaan verder naar mijn christelijk vriend van de universiteit. Gelukkig vond ik snel werk en kan ik mijzelf onderhouden. Ik heb mijn familie nooit meer gezien. Ik mis ze.”

Vervolging in Iran

In Iran wordt elke vorm van christendom gezien als bedreiging. De overheid en niet-christelijke religieuze leiders zijn de grootse vervolgers. Vooral moslimbekeerlingen zijn het doelwit. Spreken over het geloof is ten strengste verboden en strafbaar. Veel christenen zitten gevangen.

* Foto ter illustratie

Scroll naar boven