Hoop voor een nieuwe generatie

Baher

Christenen in Egypte worden gediscrimineerd, bedreigd en uitgebuit. Ze vinden nauwelijks werk en zijn goed om de vieze en gevaarlijke baantjes te doen.

Baher (25) raakte bij een ongeluk zijn hand en onderarm kwijt. Toen ook zijn oudere broer overleed in de steengroeve, was hij ineens kostwinner voor het hele gezin. Maar niemand wilde hem hebben, door zijn geloof en zijn handicap. Baher zag het niet meer zitten.

Open Doors gelooft in wat wel kan. Door gerichte traumazorg, vanuit Bijbels perspectief, helpt Open Doors jonge mannen zoals Baher hun trauma te verwerken. Daarnaast helpen lokale partners Baher met een microkrediet waardoor hij zijn eigen schapenfokkerij kon beginnen. Nu heeft Baher weer een hoopvolle toekomst en kan hij zijn gezin onderhouden.

Doe je mee? Samen bemoedigen en helpen we getraumatiseerde christenen zoals Baher. Jouw gebed en steun is een geweldige bemoediging voor hen!

Deel dit

Geef vervolgde christenen hoop!

Met 45 euro ontvangen drie bedreigde christenen pastorale zorg om trauma’s te kunnen verwerken.

Met 26 euro ontvangen twee arbeiders uit de steengroeve een medische behandeling. 

Met 20 euro draag je bij aan een microkrediet, voor het starten van een bedrijfje.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

Open Doors helpt!

Discriminatie, vervolging en uitsluiting is traumatiserend voor veel christenen in de Egypte. Het trekt lange diepe sporen die de levens van christenen verwoesten. Open Doors kan zich hier niet bij neerleggen. Daarom helpen we mensen met trauma’s met gerichte, Bijbelse zorg. Zodat vrouwen en mannen herstellen en staande kunnen blijven.

Op deze manier helpen we hen om een ander antwoord te vinden dan diepe haat. Hoewel het moeilijk is en het tijd vraagt, de liefde overwint!

In navolging van onze geliefde oprichter Anne van der Bijl helpen we hen die bedreigd en vervolgd worden omdat ze Jezus willen volgen. Naast pastorale zorg aan hen die trauma’s hebben als gevolg van vervolging helpen we hen ook met microkredieten om zo een eigen bedrijfje te kunnen beginnen.

Samen helpen we christenen zoals Baher om staande te blijven, midden in de verdrukking.

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven