Versterk Christenen die leven onder digitale vervolging

Ming uit China

Christenen hebben het zwaar in landen als China. De overheid houdt christenen continu in de gaten. Alle mogelijke middelen worden daarbij ingezet. Van camera’s op straat, tot huiszoekingen, afluisterpraktijken, inbreken op social media accounts en zelfs buren worden ingezet om te spioneren.

Er zijn staatskerken die een vergunning hebben van de overheid, maar diezelfde overheid dicteert wat er daar wel en niet gezegd mag worden. Er hangen zelfs camera’s in de staatskerken. Geloven buiten de staatskerk om is illegaal en verboden. Zo probeert de overheid stevig grip te houden op het communistische gedachtengoed.

Veel christenen voelen zich niet veilig en komen daarom in het geheim samen. Dit is moeilijk en gevaarlijk. Want mensen die verdacht worden van geloof in Jezus worden in de gaten gehouden. Van godsdienstvrijheid is dan ook zeker geen sprake.

Doe je mee? Christenen hebben het onder deze zware omstandigheden zo nodig om bemoedigd te worden, zodat zij staande blijven onder deze grote digitale druk. Jouw gebed en steun is een geweldige bemoediging voor hen!

Deel dit

Geef vervolgde christenen hoop!

Met 40 euro ontvangt een vervolgde gelovige training om in het geheim te kunnen evangeliseren.

Voor 21 euro krijgt een christen training om ‘onzichtbaar’ te blijven.

Voor 10 euro ontvangt een geheime gelovige een Bijbel in landen als China.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

Open Doors helpt!

Ming volgde Gods oproep om de gemeenschap waarin hij opgroeide te dienen met het evangelie. Hij keerde terug naar zijn geboorteplaats. Maar de autoriteiten houden deze regio streng in de gaten – en het delen van het evangelie kan tot gevangenisstraf leiden.

“Ik wist dat het moeilijk zou zijn om de politie te ontwijken en dat ik voorzichtig zou moeten leven”, zegt Ming. Hij zette een bedrijf op als dekmantel voor Bijbelsmokkel, gebruikte geheime codes in berichten en ontmoette gelovigen op verborgen locaties.

Op een dag werd zijn dekmantel voor Bijbelsmokkel ontdekt. Ming werd gearresteerd en samen met zijn partners naar de gevangenis gestuurd. De arrestatie veroorzaakte een breuk in Mings familie die hem vervreemdde van zijn vrouw en dochters. Ik kan me het verdriet van Ming nauwelijks voorstellen. “Ik had niemand om te vertrouwen”, zegt hij. “Ik voelde me onzeker en geïsoleerd.” Op dat moment had Ming zijn geloof in Jezus kunnen opgeven en zijn oude leven kunnen hervatten.

Ming wordt elke dag in de gaten gehouden
Ming wordt elke dag in de gaten gehouden, overal zijn spionnen.

Open Doors helpt gelovigen zoals Ming. Twee keer per maand ontvangt hij in het diepste geheim bezoek. We helpen hem met financiële middelen en bemoedigen hem om staande te blijven. Daarnaast helpen we christenen ook om in het geheim te evangeliseren zodat het vuur blijft branden. Open Doors verspreid Bijbels onder gelovigen Chinezen zodat zij de Bijbel in hun eigen taal kunnen lezen. Veldwerkers bezoeken geheime gelovigen in het geheim om hen te bemoedigen en met hen te bidden.

Samen helpen we christenen zoals Ming om staande te blijven, midden in de verdrukking.

Scroll naar boven