Versterk Indiase christenen onder extreem geweld

Narendran en Kavita

Het begon met doormidden gesneden schoenen en slippers bij de kerk. Dat was de eerste daad van vervolging tegen de kleine christelijke gemeenschap van voorgangersechtpaar Narendran en Kavita. Daarna ging het van kwaad tot erger. Van het verstoren van een begrafenis tot het bewusteloos slaan van Kavita en vernielingen in en aan hun kerkgebouw.

Dit zijn geen incidenten

De kerk in India staat in brand. Het aantal aanvallen op kerken, christelijke scholen en huizen van christenen neemt schrikbarend toe. Christenen in India worden monddood gemaakt door draconische wetten die verbieden het hindoeïsme te verlaten. Kerken worden vernield, gelovigen geïntimideerd en voorgangers mishandeld.

Sta jij zij aan zij Narendran en Kavita?

Open Doors staat naast deze dappere gelovigen. Met behulp van lokale partners bieden we praktische en geestelijke ondersteuning door te voorzien in noodhulp, Bijbels te verspreiden en training te geven in het leren omgaan met vervolging. Bid voor christenen in India en doneer om hen te helpen overeind te blijven tijdens vervolging. 

Deel dit

Geef vervolgde christenen hoop!

Met 60 euro geef je tien vervolgde christenen een eigen Bijbel.

Voor 51 euro bied je noodhulp aan drie Indiase gelovigen die zijn getroffen door geweld.

Met 25 euro draag je bij aan een eendaagse training waarin christenen leren omgaan met vervolging.

Disclaimer: Mocht er meer binnenkomen dan nodig is voor dit project, zal Open Doors dit besteden waar hulp het meest nodig is.

We durven niet meer te klappen of hardop te zingen’

Sinds voorganger Narendran steeds vaker te maken kreeg met tegenwerking en vervolging durft geen kerkgangers meer te bezoeken. De intimidatie en het geweld laten diepe sporen na in zijn kleine kerkelijke gemeenschap. “De helft van de gemeente komt niet meer. De aanvallers zochten hen thuis op en dreigden dat het serieuze gevolgen zou hebben als ze de kerkdiensten zouden blijven bezoeken”, vertelt Kavita, de vrouw van Narendran. “De overgebleven gemeenteleden zijn ook bang. We kunnen ’s avonds niet meer samenkomen voor gebed. We zijn gestopt muziekinstrumenten te gebruiken, durven niet meer te klappen of hardop te zingen.”

Zo werkt het lichaam van Christus

Medewerkers van Open Doors bezochten Narendran en Kavita toen ze na een aanval in het ziekenhuis belandden. Ze baden met hen en organiseerden noodhulp. Ook kreeg het stel een naaimachine, waardoor ze met het vermaken van kleding een inkomen kunnen genereren nu hun gemeente is gehalveerd en ze moeite hebben om rond te komen. Kavita: “We zouden in angst en onzekerheid leven als jullie niet waren gekomen om te helpen. Nu realiseren we ons dat we niet alleen zijn. Broers en zussen in Christus staan naast ons in onze problemen en steunen ons door gebed.”

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven