Blijf de vervolgde kerk ondersteunen met uw nalatenschap

Wereldwijd lijden 360 miljoen christenen onder vervolging. Dat betekent dat 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid kan beleven. Open Doors steunt deze christenen en brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Wij kunnen dit niet doen zonder uw steun en gebed.

Wilt u ook na uw overlijden de vervolgde kerk blijven ondersteunen? Met een nalatenschap maakt u het verschil voor uw vervolgde broers en zussen en staan zij er niet alleen voor.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

In deze video vertelt Pieter Hendrikse waarom hij en zijn vrouw ervoor kiezen om Open Doors op te nemen in hun testament.

‘God gebruikt gewone mensen voor Zijn buitengewone plannen.’ 

Anne van der Bijl, oprichter Open Doors
 
Nalaten aan Open Doors

Hoe werkt nalaten?

Overweegt u Open Doors in uw testament op te nemen? Een testament opmaken is eenvoudig en kan veel zorgen wegnemen. Lees hieronder welke drie stappen u moet nemen om uw nalatenschap te regelen. Maar voor het zover is, kan het prettig zijn om eerst eens te praten met éen van onze relatiemanagers. Zij denken graag met u mee en helpen u op weg.

Stap 1. Erfstelling of legaat kiezen

Als u wilt nalaten aan een goed doel zoals Open Doors, dan heeft u een testament nodig. Deze maakt u op bij de notaris. U kunt Open Doors begunstigen met een erfstelling of een legaat.

Kies in uw testament voor een van de twee opties:

 • Legaat toekennen aan Open Doors
  Een legaat toekennen houdt in dat u een geldbedrag of goed nalaat aan Open Doors, bijvoorbeeld een schilderij, huis of aandelen.
 • Open Doors benoemen als (mede-)erfgenaam
  Als u  Open Doors benoemt als erfgenaam, bepaalt u zelf voor welk percentage Open Doors in uw nalatenschap deelt.

Stap 2. Bespreek uw wensen met een notaris

De notaris maakt uw testament op. Tijdens het eerste gesprek vertelt u de notaris wat uw wensen zijn. De notaris informeert u over de mogelijkheden en kosten. 

Stap 3. Het testament ondertekenen met de juiste tenaamstelling

Op basis van uw wensen stelt de notaris een ontwerptekst op. Deze ontvang u per post, met een toelichting. Samen met de notaris neemt u de tekst door en kunt u eventueel wijzigingen aanbrengen. Als alles naar wens is, ondertekent u het testament. U krijgt een afschrift thuisgestuurd.

Veelgestelde vragen over nalaten aan Open Doors

 • 1. Wat gebeurt er met mijn nalatenschap? 

  Open Doors gaat zeer zorgvuldig met uw nalatenschap om. Wij zetten het in om de vervolgde kerk te blijven ondersteunen. Dat gebeurt op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • verspreiding van Bijbels;
  • Bijbel- en discipelschapstrainingen;
  • noodhulp (voedsel, kleding, medicijnen);
  • trainingen om christenen voor te bereiden op vervolging;
  • tijdelijke opvang in een safe house;
  • traumatherapie.

  Met uw nalatenschap staan uw vervolgde broers en zussen er niet alleen voor.

 • 2. Moet ik rekening houden met een minimumbedrag bij een nalatenschap? 

  U bepaalt zelf hoeveel u nalaat aan Open Doors. Wel moet u er rekening mee houden dat er kosten zijn verbonden aan het opstellen van uw testament  

 • 3. Kan Open Doors mij ontzorgen als het gaat om het regelen van mijn nalatenschap? 

  In een persoonlijk gesprek met onze Relatiemanager Pieter Frankema kunt u al uw vragen stellen. Hij helpt u graag op weg. Neem contact met hem op via nalaten@opendoors.nl 

 • 4. Wat kost een testament? 

  Een testament is alleen geldig als het door de notaris is opgesteld. U kunt dat niet zelf doen. De tarieven zijn vrij, waardoor de prijzen per notaris nogal verschillen.

  Voor een notaris bij u in de buurt kunt u de website notaris.nl raadplegen. Open Doors kan u ook in contact brengen met een bij ons bekende notaris bij u in de buurt.

   

 • 5. Betaalt Open Doors erfbelasting als ik nalaat? 

  Een nalatenschap aan Open Doors is vrijgesteld van erfbelasting. Dat betekent dat 100 procent van de nalatenschap wordt besteed aan de vervolgde kerk.

Maak een afspraak

Heeft u vragen over nalaten? Neem dan gerust contact met ons op via nalaten@opendoors.nl. We bekijken dan samen met u hoe u uw wensen kunt vastleggen. Dit kan telefonisch, via beeldbellen, bij ons op kantoor, of bij u thuis. Uiteraard is alles wat u bespreekt vertrouwelijk en bent u tot niets verplicht.

Wilt u eerst meer lezen over nalaten aan Open Doors? Bestel dan de gratis brochure voor meer informatie.

Vraag de gratis brochure aan


‘Neem alstublieft de tijd en moge God u leiden om te doen wat juist is, om uw lijdende familie wereldwijd te helpen door Open Doors in uw nalatenschap op te nemen.’ 

Anne van der Bijl, oprichter Open Doors
 
Nalaten aan Open Doors - Anne van der Bijl