Blijf de vervolgde kerk ondersteunen met uw nalatenschap 

Wereldwijd lijden 360 miljoen christenen onder vervolging. Dat betekent dat 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid kan beleven. Open Doors steunt deze christenen en brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp. Wij kunnen dit niet doen zonder uw steun en gebed.

Wilt u ook na uw overlijden de vervolgde kerk blijven ondersteunen? Met een nalatenschap maakt u het verschil voor uw vervolgde broers en zussen en staan zij er niet alleen voor.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

In deze video vertelt Pieter Hendrikse waarom hij en zijn vrouw ervoor kiezen om Open Doors op te nemen in hun testament.

‘God gebruikt gewone mensen voor Zijn buitengewone plannen.’ 

Anne van der Bijl, oprichter Open Doors
 
Nalaten aan Open Doors

Hoe werkt nalaten?

Overweegt u Open Doors in uw testament op te nemen? Een testament opmaken is eenvoudig en kan veel zorgen wegnemen. Lees hieronder welke drie stappen u moet nemen om uw nalatenschap te regelen. Maar voor het zover is, kan het prettig zijn om eerst eens te praten met Jaap van Leeuwen, onze Relatiemanager. Hij denkt graag met u mee en helpt u op weg.

Stap 1. Erfstelling of legaat kiezen

Als u wilt nalaten aan een goed doel zoals Open Doors, dan heeft u een testament nodig. Deze maakt u op bij de notaris. U kunt Open Doors begunstigen met een erfstelling of een legaat.

Kies in uw testament voor een van de twee opties:

  • Legaat toekennen aan Open Doors
    Een legaat toekennen houdt in dat u een geldbedrag of goed nalaat aan Open Doors, bijvoorbeeld een schilderij, huis of aandelen.
  • Open Doors benoemen als (mede-)erfgenaam
    Als u  Open Doors benoemt als erfgenaam, bepaalt u zelf voor welk percentage Open Doors in uw nalatenschap deelt.

Stap 2. Bespreek uw wensen met een notaris

De notaris maakt uw testament op. Tijdens het eerste gesprek vertelt u de notaris wat uw wensen zijn. De notaris informeert u over de mogelijkheden en kosten. 

Stap 3. Het testament ondertekenen met de juiste tenaamstelling

Op basis van uw wensen stelt de notaris een ontwerptekst op. Deze ontvang u per post, met een toelichting. Samen met de notaris neemt u de tekst door en kunt u eventueel wijzigingen aanbrengen. Als alles naar wens is, ondertekent u het testament. U krijgt een afschrift thuisgestuurd.

Veelgestelde vragen over nalaten aan Open Doors

Maak een afspraak met Jaap

Jaap van Leeuwen is relatiemanager bij Open Doors en gespecialiseerd in nalatenschappen.

Heeft u vragen over nalaten? Neem dan gerust contact op met Jaap via nalaten@opendoors.nl. Hij bekijkt dan samen met u hoe u uw wensen kunt vastleggen. Dit kan telefonisch, via beeldbellen, bij ons op kantoor, of bij u thuis. Uiteraard is alles wat u bespreekt vertrouwelijk en bent u tot niets verplicht.

Wilt u eerst meer lezen over nalaten aan Open Doors? Bestel dan de gratis brochure voor meer informatie.

Jaap van Leeuwen

Vraag de gratis brochure aan


‘Neem alstublieft de tijd en moge God u leiden om te doen wat juist is, om uw lijdende familie wereldwijd te helpen door Open Doors in uw nalatenschap op te nemen.’ 

Anne van der Bijl, oprichter Open Doors
 
Nalaten aan Open Doors - Anne van der Bijl