In sommige delen van de wereld is het voor christenen haast onmogelijk open over hun geloof te spreken. We noemen hen geheime gelovigen. Vaak zijn geheime gelovigen de enigen in hun familie of vriendengroep die geloven in de Here Jezus. Soms voelen ze zich eenzaam. Toch willen ze graag iets delen van de hoop die in hen leeft.

Lisa* uit Zuidoost-Azië is een geheime gelovige. Ze werd christen, maar haar vader weet van niets. Lisa probeert door haar houding en gedrag te laten zien wie de Here Jezus voor haar is.

Roeslan* is voorganger in Centraal-Azië. In die landen is het islamitisch geloof sterk verankerd in de gemeenschap. Op het platteland kunnen huiskerken alleen in het geheim bijeenkomen. Komt er een rondreizende prediker langs, dan trekken de heimelijke kerkbezoekers daar graag drie dagen van onderwijs en aanbidding voor uit.

Help je mee dit verhaal de komende twee maanden te vertellen in jouw kerk? Dit pakket is ook het kerkenpakket voor de Zondag voor de Vervolgde Kerk op zondag 12 juni.

* Schuilnaam

Download kerkenpakket mei-juni

  • Hidden

Na je aanvraag verschijnen er twee downloadknoppen, waarmee je het meest recente Nederlandstalige en Engelstalige kerkenpakket kunt downloaden.

De inhoud van dit pakket

  • Een preekschets over het thema ‘Familie van de Here Jezus’
  • Powerpointslides voor in de dienst
  • Gebedspunten voor vervolgde christenen in Azië
  • Kerkbladbericht
  • Kindermateriaal

Hoe kun je dit gebruiken?

Stuur het kerkenpakket door naar jouw kerk om te kunnen gebruiken tijdens de (online) zondagse dienst, in het kerkblad, de kerkwebsite en/of de app en gebruik het tijdens huiskringavonden of gebedsbijeenkomsten.

Nieuwe kerkenpakket in je mail ontvangen?

Word Open Doors Ambassadeur