Gulmira

Het verhaal van Gulmira

uit Centraal-Azië

Gulmira* is een jonge vrouw van 16 jaar uit Centraal-Azië. Haar vader, een diepgelovige moslim, ontdekte dat ze stiekem een kerk bezocht. Hij schopte haar resoluut het huis uit. “Als je ooit naar huis terugkeert, ruk ik je benen eraf’, dreigde hij. 

Kun je je voorstellen hoe beangstigend en eenzaam deze situatie voor Gulmira moet zijn? Terugkeren naar huis is geen optie, tenzij God een wonder in het hart van haar vader verricht.  

Het gezin van Gulmira 

Gulmira’s moeder werkt in Turkije en kan haar niet in bescherming nemen tegen haar vader. Maar zelfs als ze wel thuis zou komen, zou de situatie voor Gulmira waarschijnlijk niet beter worden. Gulmira’s moeder is namelijk ook christen. Haar man wist hier eerst niets van – maar inmiddels weet hij het wel.  

Ook Gulmira’s broertje van 13 is christen. Hij durft zijn vader niet over zijn geloof in Jezus te vertellen, omdat hij gezien heeft wat de gevolgen voor zijn zus waren. Hij is bang dat hem hetzelfde overkomt, zodra zijn vader erachter komt dat hij christen is.  

Onderdak

Gelukkig heeft Gulmira inmiddels onderdak gevonden. Christenen uit haar kerk hebben hun huis voor haar opengesteld en zorgen voor haar.  

Bid je mee voor Gulmira, haar moeder en broertje?  

* Schuilnaam. Het meisje op de foto is niet Gulmira. 

Dank- en gebedspunten 

  • Dank God voor het gezin dat Gulmira opvangt. Bid dat het meisje hier veilig is
  • Vraag God of Hij Gulmira wil bemoedigen en haar laat groeien in haar geloof.  
  • Bid dat de vader van Gulmira Jezus leert kennen en dat het gezin herenigd kan worden. 
Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven