Leah Sharibu uit Nigeria

Het verhaal van Leah

uit Nigeria

De Nigeriaanse Leah Sharibu was 14 jaar toen ze werd ontvoerd door Boko Haram. Inmiddels is ze 17 en nog steeds is ze zoek. Ze werd samen met 109 andere schoolmeisjes ontvoerd van haar school in de plaats Dapchi, in het noorden van Nigeria. Dat was op 19 februari 2018. Een maand later konden alle meisjes worden bevrijd, behalve Leah. Als enige christen in de groep weigerde ze haar geloof in Jezus Christus af te zweren.  

Enkele maanden later was er contact met de ontvoerders. Ondanks dat ze met de dood werd bedreigd, hield Leah ook toen vast aan haar geloof. De ouders van Leah roepen op tot gebed voor hun dochter, dat de Here Jezus haar zal beschermen en haar hart zal bewaren. Ze hopen vurig op haar vrijlating. 

Binnenkort, op 14 mei, ‘viert’ Leah haar 18e verjaardag. Helaas is er geen signaal dat erop duidt dat ze binnenkort vrij komt. Haar familie en vrienden vragen zich vertwijfeld af of de Nigeriaanse regering en de wereld ‘hun Leah’ is vergeten. 

Open Doors roept christenen in Nederland en wereldwijd op specifiek te bidden voor de vrijlating van Leah Sharibu. In het geloof dat gebed kracht geeft en een doorbraak zal uitwerken. Bid je mee? 

Gebedspunten 

  • Vraag de Here God Leah te beschermen en te zegenen op de plek waar ze is. Bid om haar veiligheid en welzijn op de duistere plek waar ze leeft. 
  • Bid voor Leahs familie, zij zijn ten einde raad en missen hun dochter natuurlijk enorm. Bid dat er meer duidelijk wordt over haar situatie en bid om haar vrijlating. 
  • Bid voor alle christenen die ontvoerd zijn en vermist worden. De Here God ziet hen en weet waar ze zijn. Bid dat deze christenen dit ervaren. Bid dat zij iets van Hem mogen laten zien in hun omgeving, maar bid ook om hun vrijlating. 
Scroll naar boven