Kapot geschoten kruis in Syrië

Lijden met Christus

Een theologie van vervolging voor de kerk vandaag

‘Lijden met Christus’ gaat over de verdrukking van christenen wereldwijd en de vragen die dat oproept: loopt de weg van Christus voor ieder die Hem wil volgen langs lijden en sterven? Zijn christenen geroepen om te delen in Zijn lijden? Zien wij als westerse kerk iets over het hoofd?

In dit boek wordt de theologie van vervolging in vier delen uitgewerkt. Vanuit verschillende invalshoeken wordt telkens dezelfde vraag gesteld: wat is de relatie tussen de Bijbelse verkondiging over het kruis van Christus, de geloofservaring van de vervolgde kerk, en ons eigen christen-zijn in de context van postchristelijk Europa?

Met deze studie laat Willem van der Deijl zien dat door de ogen van vervolgde christenen de scherpte van de Bijbel dichterbij komt. Een aangescherpte hermeneutiek helpt ons te ontdekken wat het ons te zeggen heeft dat Jezus en de eerste christenen kozen voor een weg van machteloos lijden.

Lijden met christus

“Wat betekent het om Jezus te volgen en deel te nemen aan zijn lijden en opstanding? Deze toegankelijke en inspirerende studie geeft antwoord op deze vragen vanuit een diepgravende studie van de Bijbel en de lijdende kerk van vandaag. Ik beveel het van harte aan!”

Stefan Paas,
Hoogleraar missiologie aan de Theologische Universiteit Utrecht
en de Vrije Universiteit Amsterdam

Help vandaag nog

Doneer nu

Met jouw gift steun je vervolgde christenen die hulp nodig hebben.

Bedrag

Frequentie

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven