Zuster Manal uit Syrië

Het verhaal van Zuster Manal

uit Syrië

“Jullie zijn niet alleen”, vertelt zuster Manal de jongeren die ze ontmoet. “Samen kunnen we werken aan wederopbouw, aan herstel.” Zuster Manal is non in een klooster in Damascus. Sinds 2019 is het klooster een Center of Hope: een plek waar mensen hoop en rust kunnen vinden in een land dat getekend is door oorlog en trauma’s.

“De kerk in Syrië heeft veel geleden. Gebouwen zijn vernield, bezittingen gestolen. Hoeveel christenen zijn er niet ontvoerd, vermoord? Kinderen verloren hun vaders, vrouwen hun echtgenoten. Jongeren zien geen toekomst meer, ze willen het land verlaten. Dit is een bedreiging voor de toekomst van zowel de kerk als het land.” Zuster Manal vertelt over het verschil dat het Center of Hope in het leven van jongeren wil maken. “We praten met hen, vragen naar hun dromen, hoop en angsten. We geven cursussen die aansluiten bij wat ze nodig hebben.”

Positieve ontwikkelingen

Maar het Center of Hope steunt niet alleen jongeren. “We hebben een training voor jeugdleiders gegeven, workshops om diverse soorten grond te leren bewerken, maar ook een cursus smartphone-onderhoud.” Zuster Manal is erg verheugd over het resultaat van die laatste cursus: “Vijf cursisten hebben een eigen winkel geopend en zijn inmiddels kostwinner!” Ze ziet dat de activiteiten niet alleen leiden tot meer kennis, maar ook tot een band tussen de cursisten. “Bij elke cursus zie ik vriendschappen ontstaan. De cursisten bemoedigen en steunen elkaar. Ik geloof dat dit een positieve ontwikkeling is voor de kerk!”

Dromen over de toekomst

Zuster Manal droomt ervan nog meer jongeren te bereiken. “We willen dat ze de kerk gaan zien als een schuilplaats, een veilige haven. We bidden dat deze generatie gezond, sterk en goed getraind zal zijn en zo onze bediening voort kan zetten voor toekomstige generaties.”

Dank- en gebedspunten

  • Bid dat de droom van zuster Manal voor de jongeren in Syrië werkelijkheid wordt.
  • Dank voor het werk dat zij en haar zusters doen in het Center of Hope.
  • Bid dat zuster Manal kracht en liefde ontvangt om een getuige van de Here Jezus te zijn.
Scroll naar boven