Sheetal

Het verhaal van Sheetal

uit India

‘Tot ik mijn laatste adem uitblaas, zal ik Uw naam prijzen’

Sheetal* uit India weet het nog als de dag van gisteren. Op 3 mei 2023 liepen de langdurige spanningen tussen de etnische groepen in haar regio uit op geweld. Dat gebeurde toen de noordoostelijke deelstaat besloot de Meitei meer land, rechten en voordelen te geven en de Kuki-stam van hun voorouderlijk land te zetten. De Kuki zijn in meerderheid christelijk, de Meitei overwegend hindoeïstisch.

Op die bewuste dag werden meer dan zestig christenen gedood en duizenden families sloegen op de vlucht. Hun bezittingen werden vernietigd. Ook de christelijke Sheetal werd slachtoffer; haar huis werd volledig platgebrand en ze moest vluchten.

Achtervolging
Nadat Sheetal vier dagen lang werd achtervolgd, zocht zij samen met haar familie onderdak in een legerkamp. In het kamp werden Sheetal en haar familie gedwongen om zich tot het Sanamahisme te bekeren (een oude religie die in alleen in deze regio voorkomt). Daarna moesten ze het kamp verlaten en op zoek naar een nieuw huis.

Ondanks dat Sheetal gedwongen werd om zich publiekelijk te bekeren, houdt ze Christus in haar hart en staat ze sterk in haar geloof. Als Open Doors-medewerkers Sheetal bezoeken zingt ze een prachtig lied: “Laat me de naam van God prijzen tot ik mijn laatste adem uitblaas. Al mijn geluk komt van U. Al mijn vreugde is in U.”

* Schuilnaam

Gebedspunten

  • Bid om vrede in de noord-oostelijke regio van India waarin stammen lijnrecht tegenover elkaar staan.
  • Bid om standvastigheid voor christenen die gedwongen worden zich tot het oude geloof te bekeren (het Sanamahisme).
  • Bid om veiligheid voor Sheetal en haar familie.

Scroll naar boven