Butros’ eerste ramadan als christen

Butro SA

Inmiddels is de ramadan, de islamitische vastenmaand, al ruim een week aan de gang. We weten dat sommige christenen in Saudi-Arabië ‘gewoon’ meedoen met het vasten en bidden. Als ze dat niet zouden doen, zorgt dat voor veel problemen. Maar dat betekent niet dat ze hun geloof ineens verliezen. Integendeel, deze periode biedt veel mogelijkheden.

Butros* is een nieuwe gelovige die meedoet met de ramadan maar tot de Here God bidt en veel in zijn Bijbel leest. “Ik ervoer dat de Here God heel duidelijk tot mij sprak toen ik de Bijbel las. Het was zo duidelijk dat het ook een beetje eng was”, vertelt Butros.

Wat bijzonder dat zelfs in deze tijd de Here God broers en zussen heel duidelijk aanspreekt en bemoedigt!

Gebedspunten

  • Dank de Here God dat Hij christenen in hun hart en gedachten aanspreekt, bemoedigt en versterkt.
  • Bid voor mannen en vrouwen die dit jaar voor het eerst als christen met de ramadan meedoen. Bid voor Butros en andere moslims die christen zijn maar dat voor hun familie nog verborgen houden.
  • Ook in Saudi-Arabië wordt de ramadan anders gevierd vanwege de coronamaatregelen. Het is niet meer mogelijk om met veel familieleden samen te komen. Nu mensen veel op hun eigen gezin zijn aangewezen, biedt dat kansen om samen na te denken over God, geloof en de ramadan. Bid dat veel mensen op zoek gaan naar de Here Jezus.

* schuilnaam

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Saudi Arabie 4 juni 2021

Zware boete voor Saoedische bekeerling

Een Saoedische bekeerling is donderdag door de rechter veroordeeld tot een boete van omgerekend 66.000 euro. Zijn familie beschuldigde hem geld te hebben gestolen om Bijbels te kopen. De christen is meteen in hoger beroep gegaan tegen het vonnis. Adam*, een gelovige met een moslimachtergrond in Saoedi-Arabië, is veroordeeld tot een boete van 300.000 Saudische reaal. Hij krijgt dertig dagen om de boete te betalen, tenzij het hoger beroep wordt […]

Lees meer
Saudi Arabie 25 september 2020

Geen weg meer terug

Butros* uit Saudi-Arabië zette pas een gewaagde stap in zijn geloofsleven. Doelbewust sneed hij zijn laatste banden met de islam door. Daarmee verzette hij zich in het diepste geheim tegen zijn familieleden, vrienden en land. Bekijk de gebedsvlog van Simon en ontdek waarom er geen weg meer terug is voor Butros.            Gebeds- en dankpunten Dank voor het wonder dat Butros tot geloof is gekomen in […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven