Zware boete voor Saoedische bekeerling

Saudi Arabie

Een Saoedische bekeerling is donderdag door de rechter veroordeeld tot een boete van omgerekend 66.000 euro. Zijn familie beschuldigde hem geld te hebben gestolen om Bijbels te kopen. De christen is meteen in hoger beroep gegaan tegen het vonnis.

Adam*, een gelovige met een moslimachtergrond in Saoedi-Arabië, is veroordeeld tot een boete van 300.000 Saudische reaal. Hij krijgt dertig dagen om de boete te betalen, tenzij het hoger beroep wordt ingewilligd.

De rechtszaak begon op basis van valse beschuldigingen van zijn familieleden. Ze zeiden hem te verdenken geld van hen te hebben gestolen om er Bijbels voor te kopen. Hard bewijs voor deze beschuldiging is er niet, alleen het woord van de familie tegen Adam.

Een islamitische zwager had Adam al eerder beschuldigd van diefstal. Dat had te maken met het feit dat A. een schoonzus, tegen de zin van de familie, geholpen had te ontsnappen uit Saoedi-Arabië. De vrouw werd vanwege haar bekering tot het christendom mishandeld.

Adam is volgens mensen die dicht bij hem staan ​​opgelucht dat hij de termijn van ruim vier weken heeft. Dat geeft hem de tijd om voor zijn gezin te zorgen. De angst was dat hij (opnieuw) tot een gevangenisstraf zou worden veroordeeld; hij heeft al verschillende gevangenisstraffen uitgezeten en onderging daarbij ook geseling.

Christenen hebben het zwaar op het Arabische schiereiland. Open Doors schat het aantal christenen in Saudi-Arabië op zo’n 1,2 miljoen. Het grootste deel van hen is arbeidsmigrant, die tijdelijk in het olierijke land werken. Deze buitenlandse christenen moeten zich houden aan strenge regels. Saudi-Arabië staat op de 14e plaats van de Ranglijst Christenvervolging, de lijst van vijftig landen waar christenen het zwaarst vervolgd worden.

Gebedsoproep

*schuilnaam

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Saudi Arabie 25 september 2020

Geen weg meer terug

Butros* uit Saudi-Arabië zette pas een gewaagde stap in zijn geloofsleven. Doelbewust sneed hij zijn laatste banden met de islam door. Daarmee verzette hij zich in het diepste geheim tegen zijn familieleden, vrienden en land. Bekijk de gebedsvlog van Simon en ontdek waarom er geen weg meer terug is voor Butros.            Gebeds- en dankpunten Dank voor het wonder dat Butros tot geloof is gekomen in […]

Lees meer
Butro SA 1 mei 2020

Butros’ eerste ramadan als christen

Inmiddels is de ramadan, de islamitische vastenmaand, al ruim een week aan de gang. We weten dat sommige christenen in Saudi-Arabië ‘gewoon’ meedoen met het vasten en bidden. Als ze dat niet zouden doen, zorgt dat voor veel problemen. Maar dat betekent niet dat ze hun geloof ineens verliezen. Integendeel, deze periode biedt veel mogelijkheden. Butros* is een nieuwe gelovige die meedoet met de ramadan maar tot de Here God […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven