Charity staat er als moeder alleen voor

Nigeria verven

Herinner je je het verhaal van Charity uit Nigeria nog? Drie maanden geleden vroegen we je voor haar te bidden. Boko Haram-strijders ontvoerden Charity en hielden haar drie jaar lang gevangen. Na haar vrijlating duurde het erg lang voordat haar man haar weer accepteerde. Een traumatraining hielp bij het herstel van hun relatie.

Begin deze week kreeg Charity opnieuw een klap te verwerken: haar man overleed maandag aan een nieraandoening bij gebrek aan behandelingsmogelijkheden. Met zes kinderen staat Charity er nu alleen voor in het vluchtelingenkamp waar het gezin woont.

Gebedspunten

  • Bid om Gods troost en steun voor Charity en haar kinderen.
  • In het vluchtelingenkamp is nauwelijks toegang tot basisvoorzieningen als schoon water en voedsel. Bid dat de Here God voorziet in de behoeften van Charity en haar gezin.
  • Bid om vrede in Noord-Nigeria, zodat Charity en anderen naar huis kunnen.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Leah Sharibu als 14-jarig meisje (in 2018). 14 mei 2024

‘Ontvoerde Leah Sharibu heeft twee kinderen’

Leah Sharibu lijkt op haar 20e verjaardag vergeten. Sinds haar ontvoering in 2018 is er weinig over haar gehoord. Haar geloof heeft ze niet opgegeven.

Lees meer
Dagelijks leven in een dorp in Centraal Nigeria 8 maart 2024

Honderden schoolkinderen ontvoerd in Nigeria

Twee massa-ontvoeringen binnen een week verbijsteren Nigeria. Ontvoeringen zijn lucratief en christenen voelen zich extra kwetsbaar.

Lees meer
Leah Sharibu werd in 2018 van school ontvoerd 19 februari 2024

Ontvoerde Leah inspireert nog steeds

Zes jaar geleden werd Leah Sharibu, een 14-jarig plattelandsmeisje in Nigeria, ontvoerd van school. Omdat ze haar christelijke geloof niet opgaf, kwam ze nooit vrij. Vriendinnen vertellen hoe Leah’s standvastigheid hen bemoedigd heeft. En hoe ze hopen dat ze haar op een dag zullen weerzien. Leah was een van de meer dan honderd meisjes die op 19 februari 2018 van hun school werden ontvoerd door de terreurbeweging Boko Haram. Tragisch […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven