‘Christenen in Nederland moeten hun missie opnieuw uitvinden’" />

‘Christenen in Nederland moeten hun missie opnieuw uitvinden’

Open Doors-dag

Priester Behnam Benoka uit Irak vertelde zaterdag op de Open Doors-dag in Barneveld hoe zijn kerk en christelijke gemeenschap in Irak waren verwoest door IS. Maar hij deed ook een indringend appel op Nederlandse christenen. “Jullie leven in vrij land. Christenen in Nederland moeten hun christelijke missie opnieuw uitvinden. De immigranten die uit onze landen naar jullie toe komen, zoeken niet alleen een goede kwaliteit van leven. Maar ook echte vrede en dat is de vrede van Christus.”

Een kleine drieduizend mensen kwamen naar de Midden Nederland Hallen in Barneveld om het programma – dat ook werd gelivestreamed – bij te wonen. Open Doors-directeur Maarten Dees toonde zich dankbaar dat de bijeenkomst na twee jaar weer fysiek kon plaatsvinden. Hij was onder de indruk van de getuigenissen van de sprekers. “Ik ben er stil van. Hun verhalen zijn brandstof voor mijn geloofsleven.”

Pijnstiller

De Eritrese evangelist Gideon zat acht keer gevangen vanwege zijn geloof. “Toen ik de cel inging, smokkelde ik mijn Bijbel naar binnen. Ik scheurde het in stukken. Aan medegevangenen gaf ik ieder een eigen Bijbelboek. Toen er een spion tussen ons in gezet werd in de gevangenis, werd ik betrapt. Voor straf werd ik in een donkere cel opgesloten.”

Hij vertelde hoe hij in elkaar geslagen werd met een metalen stok. “Ze sloegen me zo hard dat ik mijn bewustzijn verloor. Mijn nek en mijn hoofd bloedden. Toen ik bijkwam, vroeg ik om een pijnstiller. Het antwoord van de bewakers was: ‘als je je geloof in Christus afzweert, krijg je een pijnstiller’. Daarna bad ik tot Jezus. Het voelde of er fris water over mijn hoofd stroomde, mijn pijn was verdwenen. Dit heb ik als antwoord op gebed ervaren.”

Een geheime gelovige uit het Midden-Oosten die onherkenbaar in beeld was, riep het publiek op de kans te grijpen om gewoon met moslims te spreken. “Moslims weten niet van de Heilige Geest. Als wij ons deel doen, dan doet God de rest. Als christenen vormen we een team met God om Zijn glorie te brengen.”

Copyright foto: Willem Jan de Bruin / @willemjandebruin

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

5000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum 29 december 2022

Open Doors verwelkomt 5000ste bezoeker

Stichting Open Doors verwelkomde donderdag 29 december de 5000ste bezoeker in het Open Doors Bezoekerscentrum, waar mensen van dichtbij kunnen zien en horen wat het betekent om te worden vervolgd om je geloof. Christiaan Rietberg uit Oldebroek stapte als 5000ste bezoeker over de drempel, vergezeld door zijn vrouw Deborah en twee zoons Jens (4) en Boaz (2). In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan […]

Lees meer
Vrouw verbergt haar gezicht achter haar handen 25 november 2022

‘Ban geweld tegen christelijke vrouwen uit’

Voor veel vrouwen is de wereld nog steeds een gevaarlijke plek. Open Doors juicht het dan ook toe dat de Verenigde Naties elk jaar op 25 november aandacht vraagt voor hun positie. De wereldgemeenschap moet niet berusten in geweld tegen christelijke vrouwen in een vijandige omgeving.  Dat zegt Open Doors op de Dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen, die op initiatief van de Verenigde Naties ieder jaar op 25 […]

Lees meer
Anne van der Bijl 24 november 2022

Veel animo voor levenslessen broeder Anne van der Bijl

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen.  De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven