Diepgeworteld geloven is standhouden in de storm

Vrouwen van diverse nationaliteiten

Meer dan honderd vrouwen kwamen zaterdag 5 november naar het vrouwenevent ‘Diepgeworteld’ op het Open Doors-kantoor in Ermelo. Nog eens zo’n 250 mensen beleefden de dag op verschillende locaties in het land via de livestream mee.  

Tijdens het evenement kwamen indringende verhalen uit de vervolgde kerk naar boven. Aan de hand van het thema ‘Diepgeworteld’ werd nagedacht over wat wij kunnen leren van de vervolgde kerk en we als gelovigen kunnen standhouden als er stormen door ons leven razen. De band LEV zorgde voor een muzikale omlijsting van de dag. 

Opgesloten in de badkamer 

Spreekster Wesselien Fouad van Home for Kurds bracht het thema met een indringend verhaal dicht bij het hart. Zo deelde ze het verhaal van een vrouw uit de vervolgde kerk die zich soms uren achter elkaar in de badkamer opsloot. De vrouw was doodsbang voor familieleden die woest waren omdat ze christen was geworden. “Soms belde ze in paniek op. Als haar man thuis was, ging het nog wel. Maar zodra hij weg was, kwamen haar zwagers om haar seksueel geweld aan te doen. Haar angst en wat er gebeurde was verschrikkelijk, maar ze bleef vasthouden aan haar geloof. Als mensen haar vroegen hoe ze het kon volhouden, riep ze verontwaardigd uit: wat is dat nou voor vraag? Jezus is mijn enige hoop, mijn Bron van leven. Mijn leven is Jezus. Hoe kan ik dan mijn geloof in Hem opgeven?” 

De indrukwekkende getuigenissen uit de vervolgde kerk maakten duidelijk hoe belangrijk het is dat we diep wortelen in ons geloof. Zo kunnen we standhouden in tijden van storm. Amora, de spreekster uit Centraal-Afrika, verwoordde dat als volgt: “We zijn gezegend wanneer we onze hoop en verwachting op God stellen. Dan kunnen we vrucht dragen in overvloed.” 

‘Bid voor hen!’  

Na de vele verhalen klonk er een motiverende oproep: “De mensen die lijden vanwege hun geloof zijn onze zussen. Lijd met hen mee en bid voor hen. Bid dat God hen zal troosten, dat Hij Zijn armen van liefde om hen heen zal slaan en hun tranen zal drogen. Ze hebben niet alleen erge dingen meegemaakt, maar ze verkeren nog steeds in nood. Hun dorpen worden nog steeds aangevallen. Hun huizen verbrand, hun geliefden vermoord. En veel van hen hebben nauwelijks iets te eten. Bid dat ze in Hem geworteld zijn, zodat ze zullen standhouden.”  

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

5000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum 29 december 2022

Open Doors verwelkomt 5000ste bezoeker

Stichting Open Doors verwelkomde donderdag 29 december de 5000ste bezoeker in het Open Doors Bezoekerscentrum, waar mensen van dichtbij kunnen zien en horen wat het betekent om te worden vervolgd om je geloof. Christiaan Rietberg uit Oldebroek stapte als 5000ste bezoeker over de drempel, vergezeld door zijn vrouw Deborah en twee zoons Jens (4) en Boaz (2). In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan […]

Lees meer
Vrouw verbergt haar gezicht achter haar handen 25 november 2022

‘Ban geweld tegen christelijke vrouwen uit’

Voor veel vrouwen is de wereld nog steeds een gevaarlijke plek. Open Doors juicht het dan ook toe dat de Verenigde Naties elk jaar op 25 november aandacht vraagt voor hun positie. De wereldgemeenschap moet niet berusten in geweld tegen christelijke vrouwen in een vijandige omgeving.  Dat zegt Open Doors op de Dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen, die op initiatief van de Verenigde Naties ieder jaar op 25 […]

Lees meer
Anne van der Bijl 24 november 2022

Veel animo voor levenslessen broeder Anne van der Bijl

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen.  De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven