Een lastige tijd én een perfect moment

Indonesie bidden

Samir* en zijn vrouw vinden de ramadan, de vastenmaand voor moslims die vandaag begint, een lastige tijd. Zelf kwamen ze twee jaar geleden tot geloof in de Here Jezus. Hun moslimburen proberen het echtpaar weer terug te laten keren naar de islam. “Ze komen naar ons huis en willen ons dwingen om te bidden en te vasten. En dat wordt erger tijdens de ramadan.”

Tegenover de moskee

Ook Sarwo* vindt de ramadan ingewikkeld. Hij woont tegenover een moskee en hoort de imam vertellen dat christenen ongelovigen zijn. Toch zijn Sarwo en Samir en zijn vrouw niet negatief over hun moslimburen. Ze komen elke week bij elkaar om na te denken hoe ze moslims toch iets van de Here Jezus kunnen laten zien.

Enthousiast

Lina, een van de leiders van deze groep, is juist enthousiast over de ramadan. “Dit is de perfecte tijd om over de Here Jezus te vertellen. Niet iedere moslim wil het goede nieuws aannemen, maar elk jaar weer komen er moslims tot geloof.”

Gebedspunten

  • Bid voor Sarwo, Samir en zijn vrouw. Ze gaan een spannende tijd tegemoet met wellicht meer tegenstand, maar ook met mogelijkheden om over de Here Jezus te vertellen.
  • Bid dat de Here God ook dit jaar de harten van veel moslims aanraakt en verandert.
  • Bid voor christenen die in het geheim geloven. Soms weet hun familie niet eens dat ze geen moslim meer zijn. Voor hen is de ramadan erg lastig, omdat ze niet meer (willen) meedoen met vasten.

* schuilnaam

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Kerkgebouw in Indonesië 1 februari 2022

Conflict over land leidt tot aanval op christelijk dorp Molukken

Een conflict van twee inwoners uit verschillende dorpen op het Molukse eiland Haruku in Indonesië escaleerde tot botsingen tussen groepen dorpelingen. Inwoners uit het overwegend christelijke dorp Kariuw werden op 25 januari aangevallen door een groep inwoners vanuit Ori, een overwegend islamitisch dorp. De inwoners uit Kariuw sloegen op de vlucht en verborgen zich in bosachtig gebied. Enkele tientallen huizen en twee kerken gingen in vlammen op. Vier inwoners uit […]

Lees meer
12 mei 2021

Vier christenen onthoofd in Indonesië

Vier Indonesische mannen uit het Indonesische eiland Sulawesi zijn dinsdagochtend op brute wijze onthoofd door islamitische extremisten. De onthoofding vond plaats in het dorp Kalimago, in Centraal-Sulawesi. In dezelfde provincie, in de plaats Sigi, werden in november vorig jaar ook al vier christenen vermoord. De aanvallen werden uitgevoerd  door leden van de terroristische beweging East Indonesia Mujahedin. “Dit is een absolute schok voor gelovigen in Centraal-Sulawesi. De bewoners in het […]

Lees meer
29 maart 2021

Echtpaar pleegde aanval op de kerk in Indonesië

De terreuraanslag afgelopen zondag op een kerk in Makassar (Indonesië) is uitgevoerd door een echtpaar. De man en vrouw kwamen bij de aanslag om het leven.  “Bid dat gelovigen niet geïntimideerd zullen worden door de bomaanslag van Palmzondag op de kerk in Makassar”, zegt Open Doors partner Novi Darmawan in Indonesië. Haar uitspraak komt een dag, nadat het land opnieuw is opgeschrikt door een terroristische aanslag. Eind november kwamen ook […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven