Extra coronasteun Open Doors voor vervolgde minderheden

Voedselpakketten covid

Open Doors voert vanaf donderdag 15 oktober campagne voor mensen die om hun geloof worden uitgesloten bij de overheidshulp rond de Covid-19-pandemie. Vooral in islamitische landen zien christenen zich achtergesteld.

Open Doors signaleert dat christelijke minderheden in onder andere West-Afrika, het noorden van Nigeria en in delen van India uitgesloten worden van hulp om hun geloof. Vooral bekeerlingen uit andere religies hebben het zwaar.

Om deze gemeenschappen te helpen heeft de organisatie in Azië ten minste 163.000 mensen van voedselpakketten voorzien. In Nigeria, waar de radicaalislamitische Boko Haram en Fulani-herders zich tegen christenen keren, krijgen ruim 15.000 kwetsbare gezinnen praktische steun. 

Christenen dubbel getroffen
Toch blijft de nood hoog, omdat de coronacrisis christenen in dubbel opzicht treft. Als religieuze minderheid te midden van een moslim- of hindoemeerderheid gaan zij al gebukt onder ongelijke behandeling en discriminatie. Door de lockdown-maatregelen zijn veel gelovigen nu ook hun baan en inkomen kwijt, en staan ze achterin de rij bij de hulp van autoriteiten. 

Met de hulpcampagne wil Open Doors gelovigen een hart onder de riem steken, door hen een maand lang van maaltijden te voorzien of een winterpakket met warme kleding en dekens te geven. Naast fondsen vraagt de organisatie vooral om gebed voor lokale kerken en christenen.

Wilt u bijdragen aan de noodhulp die Open Doors wereldwijd biedt? Lees verder over het project op onze website

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Urgent

Gebed

Bid mee voor christenen
in India

Scroll naar boven