Gezin in Guinee zit al vier jaar ondergedoken" />

Gezin in Guinee zit al vier jaar ondergedoken

Malu uit Guinee zit al vier jaar ondergedoken

Al vier jaar zit een christelijk gezin in Guinee ondergedoken, uit angst te worden gedood door vijandige moslim-extremisten. Open Doors geeft traumahulp na de moord op de vader van het gezin.  

De vader, een predikant, werd in 2020 om zijn geloof gedood. Sindsdien zijn de overige gezinsleden voortdurend op de vlucht en leven ze gescheiden van elkaar. Dochter Malu* (foto) probeert intussen haar leven weer op te pakken en is begonnen met een universitaire studie. Zij krijgt pastorale hulp van een lokale kerk en traumacounseling van Guinese partners van Open Doors.

Malu’s vader kwam vier jaar geleden om het leven bij onenigheid tussen christenen en radicale moslims in hun dorp in het zuiden van Guinee (West-Afrika). De predikant probeerde een woedende menigte te weerhouden van de verwoesting van zijn kerk. Die daad moest hij met zijn leven bekopen.

“De meute wilde de kerk in brand steken”, herinnert de 22-jarige Malu zich. “Mijn vader deed er alles aan om dat te voorkomen, maar de menigte weigerde naar hem te luisteren. Ze staken de kerk en ons huis in brand, en sloegen mijn vader voor onze ogen dood. Dat was een zware slag voor mijn moeder, mijn broers en zussen. Ook voor mij – zonder Gods hulp was ik er niet doorheen gekomen.”

Uiteengeslagen

De onrust in deze regio van Guinee is volgens partners van Open Doors ingezet door “radicale moslimleiders die geen christelijke aanwezigheid in hun buurt willen”. Hoewel de politie meteen een onderzoek startte naar de toedracht van de moord op Malu’s vader, zijn er na vier jaar nog steeds geen arrestaties verricht.

De gewelddadige aanval heeft de familie ernstig getraumatiseerd. Voor hun eigen veiligheid besloot het gezin zich op te splitsen. Ze zijn voortdurend in beweging omdat ze bang zijn een gemakkelijk doelwit te worden van de islamitische extremisten en hun leiders. Malu mist haar vader enorm, omdat hij de spil was in het gezin. “Niemand kan hem vervangen om de liefde, de zorg en het geloof dat hij ons gaf.”

Om voor te bidden:

Aan een lokale partner van Open Doors vertelde Malu over haar gebed voor haar moeder en familie: “Omdat we allemaal leerlingen van U zijn, Here Jezus, vraag ik U om kracht, zodat we blijven leren en ons doel bereiken. Leer ons echt dicht bij U te leven en Uw hand nooit los te laten. Het is echt een voorrecht om bij U te zijn, dat U ons altijd de kracht geeft om door te gaan en het verleden achter ons te laten. Help ons om U waarlijk trouw te blijven tot U terugkomt.”

*Schuilnaam

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven