Iraanse christenen roepen op tot gebed en vasten" />

Iraanse christenen roepen op tot gebed en vasten

Iraanse christenen in gebed

“Iran ondervindt op dit moment de meest catastrofale gevolgen van het coronavirus”, schreef de New York Times eind vorige week. En corona is slechts een van de vele rampen die het land, dat onderdak biedt aan de grootste groep geheime gelovigen van het Midden-Oosten, mee te maken heeft.

Daarom roept de Iraanse christelijke gemeenschap in Europa ons op drie dagen met hen te vasten en bidden voor de crisis in hun land. Van woensdag 18 tot vrijdag 20 augustus.

Iran kampt met torenhoge dodencijfers als gevolg van de coronacrisis, regelmatige stroomonderbrekingen en enorme watertekorten. De aanhoudende conflicten met andere landen en de ontevredenheid met de eigen overheid, maken dat het leven voor veel Iraniërs is verworden tot een dagelijkse strijd om te overleven.

In onderstaande video roept Edward Hovsepian (broer van de vermoorde predikant Haik Hovsepian en leider van de Hamgaan raad van de verenigde Iraanse kerken in Europa) ons namens de Iraanse christelijke gemeenschap in Europa op hen te ondersteunen met gebed. Gebedspunten voor deze drie dagen vind je onder de video.

Gebedspunten voor Iran

Dag 1: woensdag 18 augustus – Bid voor het land Iran

  • Bid voor economische stabiliteit en het welzijn van de mensen die zwaar onder druk staan en het uitschreeuwen naar God.
  • Bid voor het tekort aan water, het gebrek aan elektriciteit, de vijfde golf van coronabesmettingen en het mismanagement van het vaccinatieprogramma.
  • Vraag de Here God of het land zijn Bijbelse wortels mag herontdekken en tolerant zal zijn naar andere gelovigen. Bid dat Iran een baken van recht wordt in de gehele regio.

Dag 2: donderdag 19 augustus – Bid voor politici en andere personen die het beleid beïnvloeden

  • Bid voor de nieuw verkozen president Ebrahim Raisi en de overheid te midden van alle chaos.
  • Bid voor politici en andere personen die invloed hebben op het beleid, geef dat ze opstaan tegen onrecht.
  • Bid dat ontzag voor de Here God iedere Iraanse politicus zal motiveren zich af te keren van onrecht, de juiste wetgeving zal voortbrengen en rechtvaardig bestuur. Bid voor een diepgaande verandering van het hele land.

Dag 3: vrijdag 20 augustus – Bid voor vervolgde christenen en hun families

  • Bid om veiligheid voor de gevangenen en de bescherming van hun families en degenen die hen lief zijn.
  • Bid om bescherming van de leden van de ondergrondse kerken in Iran en voor wijsheid en bescherming van huiskerkleiders.
  • Bid dat kerkgebouwen open mogen gaan en dat christenen en bekeerlingen in vrijheid Gods naam groot kunnen maken.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven