Iran arresteert twaalf christenen

Iran arresteert twaalf christenen

Eind juni werden twaalf christenen gearresteerd. Vermoed wordt dat een spion hun netwerk in is gedrongen om hen vervolgens te verraden aan Iraanse veiligheidsdiensten.

Op 30 juni vielen agenten het huis van een Iraanse christen in Teheran binnen, waar op dat moment een dienst met dertig mensen plaatsvond. De agenten – die hun eigen inval filmden – traden in eerste instantie respectvol op, maar toen de camera’s uitgingen, werd hun houding naar verluidt agressiever.

Afgevoerd

De christenen moesten naar buiten waarna een lijst met namen werd opgelezen. De mensen die genoemd werden, kregen een blinddoek voor, handboeien om en werden afgevoerd. De politie nam de telefoons van alle aanwezigen in beslag.

Drie christenen die wel op de lijst stonden, maar niet bij de bijeenkomst waren, werden in hun eigen huizen in Karaj gearresteerd. De agenten zochten in deze woningen naar Bijbels, christelijke lectuur en telefoons en laptops.

Op borgtocht vrij

In Malayer moesten drie christenen zich melden bij de Revolutionaire Garde, het gevreesde elitekorps van de machthebbers. Maar ze werden op voorhand gearresteerd en in voorarrest geplaatst. Kort daarna werden ze vrijgelaten voor de borgsom van 30 miljoen tomans (ongeveer 1.300 euro) per persoon.

Iraanse christenen vragen om gebed

Vraag de Here God de gearresteerde christenen te bemoedigen en sterken, sommigen zijn pas sinds kort christen.

  • Bid om de vrijlating van de gevangenen.
  • Bid dat de Iraanse autoriteiten niet achter de anderen van de lijst aan gaan. En dat de in beslag genomen bezittingen teruggegeven worden.
  • Bid dat de overheid van Iran christelijke bijeenkomsten niet langer ziet als een bedreiging. Bid dat zij de vrijheid van geloof van haar burgers respecteert zodat christenen in vrijheid samen kunnen komen.

Bron: MEC

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Vrouwen in Noord-Korea 9 juni 2023

Vijf christenen in Noord-Korea opgepakt en verdwenen

Noord-Korea heeft vijf christenen opgepakt bij een geheime gebedssamenkomst. De politie was getipt door een informant. Over het lot van het vijftal is niets bekend. De vijf familieleden kwamen op zondag 30 april, nog voor het ochtendgloren, bijeen om samen uit de Bijbel te lezen en te bidden op een boerderij in Tongam, een dorp midden in het land. Dat deden ze vaker, maar dit keer wachtte de politie hen […]

Lees meer
Bijbel uit Libië 18 april 2023

Golf arrestaties van christenen in Libië

In Libië zijn in april opmerkelijk veel christenen opgepakt, zowel buitenlanders als Libische bekeerlingen. Het gaat om naar schatting tien christenen. Twee Amerikaanse christenen die waren gearresteerd, hebben afgelopen weekend het land verlaten.   Alle arrestaties zijn uitgevoerd door de binnenlandse veiligheidsdienst ISA, die gelieerd is aan ar-Radaa, een islamitische militaire politie-eenheid die zich onder meer bezighoudt met het opsporen van politieke dissidenten en de bestrijding van ‘onislamitische’ activiteiten.   Naast de […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven