Nieuwe aanpak van Nacht van Gebed en Zondag voor Vervolgde Kerk" />

Nieuwe aanpak van Nacht van Gebed en Zondag voor Vervolgde Kerk

Twee biddende handen

De jaarlijkse Nacht van Gebed en de Zondag voor de Vervolgde Kerk krijgen een nieuw jasje. Open Doors, organisator van beide evenementen, bundelt bij de Zondag voor de Vervolgde Kerk de krachten met Groot Nieuws Radio (GNR).

Beide activiteiten zijn via een livestreamkanaal te volgen, hebben de organisaties afgesproken. Omdat de coronacrisis de bewegingsvrijheid van veel mensen ingrijpend beperkt, is publieksdeelname aan de Nacht van Gebed in een kerkgebouw vrijwel niet te realiseren.

De livestream Zondag voor de Vervolgde Kerk vindt plaats op zondagochtend 7 juni van 10.00 tot 11.30 uur. De Nacht van Gebed begint op vrijdagavond 12 juni om 21.00 uur en eindigt om 01.00 uur op zaterdag 13 juni.

Pandemie vergroot de druk op de vervolgde kerk

De initiatiefnemers gaan ervan uit dat de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus ook in juni nog grotendeels van kracht zullen zijn. Omdat de pandemie nog meer de druk op de vervolgde kerk vergroot, is gebed voor christenen wereldwijd meer dan ooit nodig, stellen Open Doors en GNR.

“We vinden het als Groot Nieuws Radio zeer waardevol om juist nu onze eigen vrijheid beperkt wordt, aandacht te hebben voor broers en zussen die daar altijd mee te maken hebben”, stelt GNR-directeur Wilfred Hardeman.

Maarten Dees, directeur van Open Doors, voegt eraan toe dat online meebidden met de vervolgde kerk nieuwe kansen biedt. “Nu vervolgde broeders en zusters extra onder druk staan vanwege het coronavirus, en niet of nauwelijks bezocht kunnen worden, heeft de vervolgde kerk onze gebeden meer dan ooit nodig. God zij dank is het lichaam van Christus wereldwijd in de Geest verbonden. En wij kunnen nu online nog meer mensen biddend mobiliseren dan voorheen.”

Aan de jaarlijkse Nacht van Gebed doen veel christenen in ons land en Vlaanderen mee. Daarnaast werken tal van kerken mee aan de Zondag voor de Vervolgde Kerk, onder meer door gebruik te maken van een preekschets van dominee Ron van der Spoel. Tijdens de live uitzending is veel ruimte voor muziek en gebed.

Livestreams

De Nacht van Gebed is te volgen via de website en het YouTube-kanaal van Open Doors, terwijl de themazondag over de vervolgde kerk te volgen is via een livestream op de websites en YouTube-kanalen van GNR en Open Doors.

Open Doors zet zich wereldwijd in voor steun en gebed aan de vervolgde kerk. De organisatie is vooral bekend door de Ranglijst Christenvervolging. In dit toonaangevende jaaroverzicht staat in welke vijftig landen christenen het zwaarst vervolgd worden. Naar schatting 260 miljoen christenen lijden onder verdrukking, vervolging, geweld en achterstelling. De Ranglijst Christenvervolging is tevens een belangrijke graadmeter voor de godsdienstvrijheid in de wereld.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

5000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum 29 december 2022

Open Doors verwelkomt 5000ste bezoeker

Stichting Open Doors verwelkomde donderdag 29 december de 5000ste bezoeker in het Open Doors Bezoekerscentrum, waar mensen van dichtbij kunnen zien en horen wat het betekent om te worden vervolgd om je geloof. Christiaan Rietberg uit Oldebroek stapte als 5000ste bezoeker over de drempel, vergezeld door zijn vrouw Deborah en twee zoons Jens (4) en Boaz (2). In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan […]

Lees meer
Vrouw verbergt haar gezicht achter haar handen 25 november 2022

‘Ban geweld tegen christelijke vrouwen uit’

Voor veel vrouwen is de wereld nog steeds een gevaarlijke plek. Open Doors juicht het dan ook toe dat de Verenigde Naties elk jaar op 25 november aandacht vraagt voor hun positie. De wereldgemeenschap moet niet berusten in geweld tegen christelijke vrouwen in een vijandige omgeving.  Dat zegt Open Doors op de Dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen, die op initiatief van de Verenigde Naties ieder jaar op 25 […]

Lees meer
Anne van der Bijl 24 november 2022

Veel animo voor levenslessen broeder Anne van der Bijl

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen.  De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven