Noord-Korea viert deze week tienjarig jubileum van leider

Kim jong un Noord-Korea

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is deze maand tien jaar aan de macht. Voor het overgrote deel van de bevolking, inclusief de christelijke minderheid, is er geen enkele reden tot feest. Het regime houdt de macht stevig in handen en afwijkend gedrag of vermoedens daarvan leidt tot arrestatie, detentie in een kamp of zelfs de dood. Eerder dit jaar nog vonden tientallen christenen de dood na een inval door de veiligheidstroepen.

In april 2012 nam Kim Jong-un officieel de leiding van de partij en het land over van zijn vader, die een paar maanden eerder was overleden.

Het land viert het jubileum zelf met een start op 11 april en een week vol evenementen en herdenkingen. Tijdens een bijeenkomst van de nationale partij prees een van Kim’s hoge functionarissen, Choe Ryong Hae, hem “als een begaafd denker, uitmuntend staatsman en niet te evenaren leider” (Bron: Reuters).

Gedurende de week zal ook de 110e herdenkingsdag van de geboorte van de opa van Kim Jong-un zijn: Kim Il-sung, de eerste leider van Noord-Korea.

Noord-Korea stond twintig jaar op de eerste plaats van de Ranglijst Christenvervolging en zakte dit jaar naar de tweede plaats, na Afghanistan. Dit betekent echter niet dat vervolging van christenen verminderd is. Integendeel, nog nooit was de totaalscore volgens de onderzoeksmethodiek van de Ranglijst Christenvervolging zo hoog als nu.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Kim jong un Noord-Korea 21 juni 2021

Kim Jong-un: ernstige voedselcrisis in Noord-Korea

Kim Jong-un heeft in een bijeenkomst van senior leiders in Noord-Korea publiekelijk toegegeven dat zijn land kampt met ernstige voedseltekorten. “De voedselsituatie is heel erg gespannen”, zou de Noord-Koreaanse leider hebben gezegd. Een uitzonderlijke uitspraak, want over problemen spreekt hij zich vrijwel nooit in het openbaar uit. In april gaf Kim Jong-un al een hint aan ambtenaren in zijn land. Die zouden zich klaar moeten maken voor een ‘zware mars’. […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven