‘Online meebidden met de vervolgde kerk biedt nieuwe kansen’" />

‘Online meebidden met de vervolgde kerk biedt nieuwe kansen’

Open bijbel

Open Doors roept kerken in Nederland op om aanstaande zondag speciaal te bidden voor de vervolgde kerk. ‘’Gebed voor die christenen is juist in coronatijd meer dan ooit nodig’’, stelt directeur Maarten Dees van Open Doors.

De jaarlijkse Zondag voor de Vervolgde Kerk wordt dit jaar in een iets ander jasje gestoken. Op zondag 7 juni kunnen kerken via een livestream van 10.00 tot 11.30 uur een themapreek van Ds. Ron van der Spoel bekijken. De preekschets is ook apart te downloaden via de website van Open Doors.

Dees: ‘’Online meebidden met de vervolgde kerk biedt nieuwe kansen. Nu vervolgde broeders en zusters extra onder druk staan vanwege het coronavirus, en niet of nauwelijks bezocht kunnen worden, heeft de vervolgde kerk onze gebeden meer dan ooit nodig. God zij dank is het lichaam van Christus wereldwijd in de Geest verbonden. En wij kunnen nu online nog meer mensen biddend mobiliseren dan voorheen.” 

In 2019 besteedden zeker 234 Nederlandse kerken hier aandacht aan. Naar verwachting zullen het er dit jaar nog meer zijn, omdat online kerkdiensten in een grote behoefte voorzien. De kerk van Sjoerd Folkertsma uit Wieringerwerf doet dit jaar voor de twintigste keer mee. ‘Niet in de kapel dit jaar, vanwege besmettingsgevaar. Maar we doen zeker weer mee, omdat we ons als kleine kerk verantwoordelijk voelen voor onze vervolgde broers en zussen.” Kerken die interesse hebben, kunnen via de website van Open Doors instappen op de livestream.

Open Doors zet zich wereldwijd in voor steun en gebed aan de vervolgde kerk. De organisatie is vooral bekend door de Ranglijst Christenvervolging. In dit toonaangevende jaaroverzicht staat in welke vijftig landen christenen het zwaarst vervolgd worden. Naar schatting 260 miljoen christenen lijden onder verdrukking, vervolging, geweld en achterstelling. De ranglijst is tevens een belangrijke graadmeter voor de godsdienstvrijheid in de wereld.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

5000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum 29 december 2022

Open Doors verwelkomt 5000ste bezoeker

Stichting Open Doors verwelkomde donderdag 29 december de 5000ste bezoeker in het Open Doors Bezoekerscentrum, waar mensen van dichtbij kunnen zien en horen wat het betekent om te worden vervolgd om je geloof. Christiaan Rietberg uit Oldebroek stapte als 5000ste bezoeker over de drempel, vergezeld door zijn vrouw Deborah en twee zoons Jens (4) en Boaz (2). In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan […]

Lees meer
Vrouw verbergt haar gezicht achter haar handen 25 november 2022

‘Ban geweld tegen christelijke vrouwen uit’

Voor veel vrouwen is de wereld nog steeds een gevaarlijke plek. Open Doors juicht het dan ook toe dat de Verenigde Naties elk jaar op 25 november aandacht vraagt voor hun positie. De wereldgemeenschap moet niet berusten in geweld tegen christelijke vrouwen in een vijandige omgeving.  Dat zegt Open Doors op de Dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen, die op initiatief van de Verenigde Naties ieder jaar op 25 […]

Lees meer
Anne van der Bijl 24 november 2022

Veel animo voor levenslessen broeder Anne van der Bijl

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen.  De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven