Ontploffing Beiroet heeft consequenties voor het werk van Open Doors

Lebanon

Kerken in Beiroet zijn overweldigd door het verdriet en de schade die de ontploffing van afgelopen dinsdag aanrichtte. Waar mogelijk bieden kerkleden een helpende hand bij de nood die is ontstaan. We vragen uw gebed voor het land Libanon en voor de kerken en christenen in het land.

In samenwerking met lokale partners ondersteunt Open Doors voornamelijk christelijke vluchtelingen in het land. Ook speelt het land een grote rol in het werk dat we in Syrië doen. Veldwerkers die er actief zijn, raakten tot onze dankbaarheid niet gewond.

De situatie in het land was al gespannen door de politieke onrust en de economische instabiliteit. De ontploffing verergert dit. Veel goederen kwamen aan in de haven en nu die is verwoest zal er voedselschaarste ontstaan. De vluchtelingen die we helpen horen bij de meest kwetsbare groepen en zij zullen het meest getroffen worden.

Ons werk en dat van onze partners werd niet direct getroffen. Wel beoordelen we wat er nodig is om het werk onder de vluchtelingen door te laten gaan. Ook treffen we maatregelen zodat ons werk in Syrië niet te lijden krijgt. We vragen uw gebed om wijsheid voor onze veldwerkers in Libanon en omliggende landen.

Eind jaren tachtig was onze oprichter Anne van der Bijl regelmatig in Libanon. Er woedde destijds een burgeroorlog en dagelijks vonden er bominslagen en beschietingen plaats. Anne’s vriend Lucien Accad was pastor in Beiroet; meerdere keren knalden de ruiten uit zijn appartement. Om hem te bemoedigen reisde Anne er vaak naar toe. Spreekbeurten die Anne hield werden afgezegd wanneer hij een urgent telefoontje van Lucien ontving. Dan moest hij daar naartoe. 

Libanon stond in het verleden één keer vermeld op de Ranglijst Christenvervolging. In 1993 nam het land plaats 50 in op de lijst met landen waar christenen het zwaarst om hun geloof vervolgd worden.

Foto Open Doors – Beiroet in betere tijden

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven