Open Doors en Compassion muskathleten sporten meer dan 200.000 euro bij elkaar voor goede doel" />

Open Doors en Compassion muskathleten sporten meer dan 200.000 euro bij elkaar voor goede doel

Muskathlon at home

Meer dan 400 sportievelingen rennen, wandelen en fietsen zaterdag de benen uit hun lijf tijdens de Muskathlon@home. Naar verwachting levert het evenement tenminste 200.000 euro op voor hulpprojecten van Compassion en Open Doors. Via een livestream zullen organisatoren van de Muskathlon, de 4e Musketier en Arise, zaterdagochtend om 8.30 uur het online startschot geven, waarop sporters verspreid door heel Nederland uit de startblokken kunnen.

Het is voor het negende jaar op rij dat de Muskathlon wordt georganiseerd. In 2012 initieerde de 4e Musketier het evenement voor het eerst. Altijd was er de fondsenwervende link met christelijke projecten van Compassion en later ook met Open Doors. “De Muskathlon is een fantastische manier om mensen in beweging te krijgen. Fysiek, doordat ze gaan sporten. Hun hart wordt geraakt waardoor ze beter gaan begrijpen en vertellen hoe extreme armoede de wereld uit geholpen kan worden”, volgens Compassion-directeur Nienke Westerbeek.

Open Doors-directeur Maarten Dees spreekt de hoop uit dat de sporters volgend jaar alsnog kunnen afreizen naar Irak en Zuid-Korea. “De komst van de muskathleten betekent een enorme bemoediging voor christenen die worden vervolgd. Zodra we kunnen gaan we weer op reis.”

De sportievelingen hebben zich een heel jaar lang voorbereid op hun sportieve prestatie die tot vorig jaar altijd plaats vond in een van de projectlanden van genoemde organisaties. In totaal werd over de afgelopen jaren al meer dan 15 miljoen euro opgehaald voor goede doelen. De Muskathlon groeide in Nederland uit tot een bekend fenomeen en behoort al jaren tot een van de grootste zogenaamde peer-to-peer fondsenwervingsactiviteiten. Dit jaar gooide corona roet in het eten.

Maar de deelnemende organisaties en sporters besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten. Het roer werd omgegooid en de ‘Muskathlon@home’ werd geboren. Juist nú in tijden van wereldwijde crisis willen de deelnemers van de Muskathlon niet stil blijven zitten, maar zich inzetten voor recht en gerechtigheid.

Zaterdagavond om 19.00 uur wordt het sportieve evenement afgesloten met een livestream over het thema ‘Gerechtigheid wereldwijd’. De directeuren van Open Doors en Compassion – Maarten Dees en Nienke Westerbeek – zullen aanschuiven als gesprekspartner, evenals politicus Gertjan Segers (CU). De livestream is te volgen op het YouTube kanaal van de Muskathlon en op de Facebookpagina’s van de Muskathlon, Open Doors en Compassion.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven