Open Doors schrapt regionale bijeenkomsten" />

Open Doors schrapt regionale bijeenkomsten

Open Doors dag

Open Doors schrapt alle vijf regionale bijeenkomsten die gepland stonden op de jaarlijkse Open Doors-dag. De livestream-uitzendingen op zaterdag 7 november vanuit Harderwijk gaan wel door.  

Het besluit om alle geplande regionale bijeenkomsten te annuleren neemt Open Doors na de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet die maandagavond bekend werden gemaakt. Directeur Maarten Dees: “Het is vanzelfsprekend erg jammer, maar ook volkomen duidelijk dat we niet kunnen vragen aan mensen om nu naar een regionale bijeenkomst te komen. Tegelijk is het een zegen dat we online verbinding met elkaar en met de vervolgde kerk kunnen maken. Ons thema ‘Door alles heen’ krijgt hierdoor nog meer accent. We zien door dit alles heen enorm uit naar de Open Doors-dag die anders zal zijn dan anders, maar zó belangrijk is om mee te maken!”

Impact op de vervolgde kerk

De impact van de coronacrisis op de vervolgde kerk is enorm. Niet alleen zijn veel christenen in nood vanwege hun schaarse middelen van bestaan en hun gezondheid en veiligheid, ook moeten vele geplande projecten van Open Doors wereldwijd worden bijgesteld.

Op zaterdag 7 november zendt Open Doors ’s middags (14.30-17.00 uur) en ’s avonds (20.00-22.30 uur) een livestream uit via YouTube en via Facebook. Tijdens deze identieke livestreams kunnen ‘bezoekers’ luisteren naar sprekers, naar video’s over de vervolgde kerk kijken en genieten van muziek. En uiteraard wordt gevierd dat Open Doors 65 jaar bestaat.

@home

Voor een optimale Open Doors-dag beleving is via de website het gratis @home-pakket te bestellen. Het pakket is te gebruiken tijdens de livestream en bevat een programmaboekje, een tussendoortje en een geheim item.  
 
Meer informatie is te vinden op onze website: opendoors.nl/dag.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

5000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum 29 december 2022

Open Doors verwelkomt 5000ste bezoeker

Stichting Open Doors verwelkomde donderdag 29 december de 5000ste bezoeker in het Open Doors Bezoekerscentrum, waar mensen van dichtbij kunnen zien en horen wat het betekent om te worden vervolgd om je geloof. Christiaan Rietberg uit Oldebroek stapte als 5000ste bezoeker over de drempel, vergezeld door zijn vrouw Deborah en twee zoons Jens (4) en Boaz (2). In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan […]

Lees meer
Vrouw verbergt haar gezicht achter haar handen 25 november 2022

‘Ban geweld tegen christelijke vrouwen uit’

Voor veel vrouwen is de wereld nog steeds een gevaarlijke plek. Open Doors juicht het dan ook toe dat de Verenigde Naties elk jaar op 25 november aandacht vraagt voor hun positie. De wereldgemeenschap moet niet berusten in geweld tegen christelijke vrouwen in een vijandige omgeving.  Dat zegt Open Doors op de Dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen, die op initiatief van de Verenigde Naties ieder jaar op 25 […]

Lees meer
Anne van der Bijl 24 november 2022

Veel animo voor levenslessen broeder Anne van der Bijl

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen.  De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven