Open Doors ‘verstopt’ Bijbel in muur nieuwbouw" />

Open Doors ‘verstopt’ Bijbel in muur nieuwbouw

Bijbel in muur

Met het symbolisch verbergen van een Roemeense Bijbel in de muur, markeert Open Doors donderdag (24 september) de bouw van een nieuw kantoor en bezoekerscentrum in Ermelo. De organisatie begon 65 jaar geleden met het smokkelen van Bijbels naar Oost-Europa.

De ingemetselde Bijbel is onthuld op de plek waar Open Doors jarenlang voertuigen ombouwde om Bijbels te kunnen smokkelen naar landen achter het IJzeren Gordijn. Voormalig internationaal directeur Johan Companjen, een van de grondleggers van Open Doors, verrichtte de symbolische handeling. “Veel Bijbelsmokkelaars zijn vanaf deze plek naar Oost-Europa, en later tot in China, vertrokken om honderdduizenden Bijbels naar de vervolgde kerk te brengen. Hier is veel gebeden, hier zijn veel wonderen gebeurd”, zei hij. Naast de ‘verborgen’ Bijbel is een herinneringsplaquette aangebracht.

Directeur Maarten Dees toonde zich dankbaar over “deze mijlpaal in de geschiedenis van Open Doors”. Hij herinnerde eraan dat het oude pand na veertig jaar intensief gebruik dringend aan een opknapbeurt toe was. Met een modern kantoor kan het werk en de steun voor de vervolgde kerk verder groeien en verbeteren, aldus Dees.

Ook voorzitter Jaap Blokhuis van de Raad van Toezicht zei verwonderd te zijn dat Open Doors telkens is bevestigd in het besluit tot nieuwbouw. “Zo veel geld steken in een gebouw, terwijl de vervolgde kerk schreeuwt om onze steun – dat was een zware beslissing. Maar we zijn telkens bevestigd in de noodzaak van die keus. Dit gebouw kan een centrum van meelijden en -huilen zijn, maar ook van hoop en dankbaarheid.”

Naar verwachting neemt Open Doors Nederland het vernieuwde kantoorpand annex bezoekerscentrum begin volgend jaar in gebruik.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

5000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum 29 december 2022

Open Doors verwelkomt 5000ste bezoeker

Stichting Open Doors verwelkomde donderdag 29 december de 5000ste bezoeker in het Open Doors Bezoekerscentrum, waar mensen van dichtbij kunnen zien en horen wat het betekent om te worden vervolgd om je geloof. Christiaan Rietberg uit Oldebroek stapte als 5000ste bezoeker over de drempel, vergezeld door zijn vrouw Deborah en twee zoons Jens (4) en Boaz (2). In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan […]

Lees meer
Vrouw verbergt haar gezicht achter haar handen 25 november 2022

‘Ban geweld tegen christelijke vrouwen uit’

Voor veel vrouwen is de wereld nog steeds een gevaarlijke plek. Open Doors juicht het dan ook toe dat de Verenigde Naties elk jaar op 25 november aandacht vraagt voor hun positie. De wereldgemeenschap moet niet berusten in geweld tegen christelijke vrouwen in een vijandige omgeving.  Dat zegt Open Doors op de Dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen, die op initiatief van de Verenigde Naties ieder jaar op 25 […]

Lees meer
Anne van der Bijl 24 november 2022

Veel animo voor levenslessen broeder Anne van der Bijl

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen.  De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven