Oproep tot actie in Kamervragen over Ranglijst Christenvervolging" />

Oproep tot actie in Kamervragen over Ranglijst Christenvervolging

Wopke Hoekstra

Don Ceder van de ChristenUnie nam het voortouw om naar aanleiding van de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors schriftelijke kamervragen te stellen. Namens vijf andere partijen vraagt hij om daadkracht van Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken. “Het is indringend om te lezen in welke schrijnende situaties christenen wereldwijd verkeren. Ik wil dat Nederland voor hen opkomt. Het coalitieakkoord noemt christenvervolging nadrukkelijk en ik reken op de nieuwe minister om hier prioriteit aan te geven.”

De lijst met 26 kamervragen werd mede ondertekend door parlementariërs van SGP, CDA, JA21 en Kamerlid Pieter Omtzigt. De kamerleden hebben speciale aandacht voor Afghanistan, het land dat de nieuwe ranglijst aanvoert. Ze vragen of minister Hoekstra eraan kan bijdragen dat Afghaanse christenen als vluchteling en vluchtelingen uit andere minderheidsgroepen gelijk worden behandeld in vluchtelingenkampen in de grensgebieden met buurlanden van Afghanistan.

Ook spreken de kamerleden hun bezorgdheid uit dat de snelle machtsovername van de taliban een impuls gaf aan jihadistische groepen in andere landen zoals Pakistan, Indonesië en sub-Sahara Afrika. Ze vragen de bewindsman hoe hij regeringen van deze landen hierop denkt aan te spreken.

Andere vragen gaan in op trends die de onderzoeksafdeling van Open Doors signaleert, zoals het extreme geweld in sub-Sahara Afrika, en ook op de kwetsbare positie van meisjes en vrouwen uit minderheidsgroepen.

Een reactie namens minister Hoekstra is met een paar weken te verwachten.

Copyright foto: Roel WijnantsCC BY-NC 2.0

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven