Simon Visser schrijft boek over afzien in de vervolgde kerk

Simon Visser overhanidgt boek aan Henk Stoorvogel

‘Vastberaden de wedstrijd lopen die voor je ligt’

“Tijdens een marathon moet je afzien. Dat geldt zeker voor de allerlaatste kilometers. Juist op die momenten als het pijn doet, moet ik vaak denken aan vervolgde christenen. Zij zien zo vaak af.” Vandaag presenteert Simon Visser van Open Doors zijn eerste boek: Vastberaden.

Zes jaar geleden zegde Simon zijn baan op als boekhouder. Hij wilde zijn geloof een centrale plaats geven in zijn leven. Hij belandde bij Open Doors en nam zijn passie voor hardlopen mee. “Niet meer sporten voor eigen eer, maar tot eer van God”, werd zijn motto. Hij nam het voortouw in het organiseren van Muskathlons voor de vervolgde kerk. Op zijn reizen ontmoette hij christenen over de hele wereld. Een daarvan zal hij nooit meer vergeten. “In Irak ontmoette ik Ahmad, die me vertelde dat hij alles achter moest laten toen IS zijn stad binnenviel. Zijn verhaal heeft me diep geraakt en geïnspireerd in mijn eigen geloofsleven. Ahmad kon niet anders dan vluchten en trouw blijven aan zijn geloof in Jezus. Dat was het enige dat overbleef.”

Persoonlijke reis

In zijn boek neemt Simon de lezer mee op zijn eigen persoonlijke reis. Op een aansprekende manier legt hij niet alleen uit hoe die ontmoetingen hemzelf hebben veranderd. In zijn verhalen legt hij ook de link naar bekende personen uit de Bijbel.

Simon: “Door mijn hardlopen heen wil ik christenen in Nederland oproepen om mee te bewegen door te bidden, te geven en te gaan en daarmee bij te dragen aan de eenheid van de wereldwijde kerk. Ik voel me daarnaast sterk aangevuurd om de boodschap en het verhaal uit de vervolgde kerk te delen en daarbij te benadrukken dat we één wereldwijde kerk zijn, verbonden in de machtige Naam van Jezus. En dat… heeft consequenties voor iedereen die hoort bij Zijn kerk!”

Hij geeft het boek de titel ‘Vastberaden’ mee. “Omdat je in je geloof net als bij een marathon vastberaden de wedstrijd moet lopen die voor je ligt.“ Anders houd je het niet vol als het pijn doet. Die overtuiging en focus heb je altijd nodig, en dat weten vervolgde christenen als geen ander. Juist van hen heb ik enorm veel geleerd.”

Simon schrijft, spreekt en is in beweging voor de vervolgde kerk. Interesse in het boek ‘Vastberaden’ en bestellen? Lees er meer over op onze website!

Bijschrift foto: Simon overhandigt het eerste exemplaar van ‘Vastberaden’ aan zijn goede vriend Henk Stoorvogel. Hij stimuleerde Simon om de lessen die hij leerde van de vervolgde kerk op papier te zetten.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

5000e bezoeker Open Doors Bezoekerscentrum 29 december 2022

Open Doors verwelkomt 5000ste bezoeker

Stichting Open Doors verwelkomde donderdag 29 december de 5000ste bezoeker in het Open Doors Bezoekerscentrum, waar mensen van dichtbij kunnen zien en horen wat het betekent om te worden vervolgd om je geloof. Christiaan Rietberg uit Oldebroek stapte als 5000ste bezoeker over de drempel, vergezeld door zijn vrouw Deborah en twee zoons Jens (4) en Boaz (2). In juli 2021 opende Open Doors de deuren van het speciale bezoekerscentrum aan […]

Lees meer
Vrouw verbergt haar gezicht achter haar handen 25 november 2022

‘Ban geweld tegen christelijke vrouwen uit’

Voor veel vrouwen is de wereld nog steeds een gevaarlijke plek. Open Doors juicht het dan ook toe dat de Verenigde Naties elk jaar op 25 november aandacht vraagt voor hun positie. De wereldgemeenschap moet niet berusten in geweld tegen christelijke vrouwen in een vijandige omgeving.  Dat zegt Open Doors op de Dag van uitbanning van geweld tegen vrouwen, die op initiatief van de Verenigde Naties ieder jaar op 25 […]

Lees meer
Anne van der Bijl 24 november 2022

Veel animo voor levenslessen broeder Anne van der Bijl

De serie Levenslessen van Anne van der Bijl, de in september overleden oprichter van Open Doors, slaat aan bij een groot publiek. Meer dan 1.700 mensen hebben zich ingeschreven voor de huidige reeks van zeven levenslessen.  De spectaculaire aanwas heeft Open Doors verrast. “Brother Andrew was wereldberoemd, maar in Nederland was hij een gewone man. Toch heeft zijn overlijden veel losgemaakt. We krijgen veel persoonlijke verhalen van mensen terug over […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Open Doors-dag

zaterdag 19 oktober

Open Doors-dag 2024

Scroll naar boven